Comunicat oficial del Servei de Policia sobre la detenció dels presumptes atracadors:

Detenció de dos persones com a presumptes autors d’un atracament a mà armada en una joieria de la parròquia d’Andorra la Vella

En data 8 dels corrents vers les 12:28 hores els nostres serveis van ésser requerits en una joieria de l’Av. Meritxell d’Andorra la Vella, car moments abans havien estat víctimes d’un robatori amb força per part de dos homes, un dels quals havia amenaçat els empleats amb una arma curta de foc.

Mentre un dels autors amenaçava els empleats, l’altre anava forçant les vitrines i agafant diferents joies (polseres, penjolls i anells), introduint-les en una bossa que duia. Aquest individu es va fer una ferida a la mà esquerra fugint ambdós seguidament del lloc dels fets.

D’immediat va activar-se un dispositiu policial anomenat gàbia, consistent en un primer perímetre de recerca molt proper al lloc dels fets i un segon perímetre molt més ampli amb diferents controls fitxes i dinàmics per tota la geografia del Principat, endemés de reforçar els controls a ambdues fronteres.

Les primeres recerques i investigacions permeten la localització en una urbanització situada a la zona de La Comella d’Andorra la Vella, del vehicle utilitzat pels autors de l’atracament, el quin presentava signes evidents d’haver estat forçat i amb restes de sang. Les posteriors verificacions van confirmar que el vehicle havia estat sostret el dia abans a la vila de La Seu d’Urgell.

A partir d’aquest punt s’inicia una recerca exhaustiva dels autors amb ajuda de gossos ensinistrats en la recerca de persones per diferents camins de muntanya existents a la zona, tot i mantenint el dispositiu policial inicial. Així com una recerca aèria amb l’ajut d’un helicòpter amb personal de la Unitat Especial d’Intervenció.

Paral·lelament agents de l’Àrea de Policia Criminal van iniciar una enquesta preliminar i recollida de proves i indicis tant al lloc dels fets com al vehicle localitzat, demanant també la col·laboració ciutadana.

En data 9 dels corrents vers les 16:30 hores i gràcies a la col·laboració ciutadana, un veí del poble de Juberri alerta els nostres serveis de la presència de dos individus que podrien correspondre als recercats.

S’activa un ampli dispositiu de recerca acordonant la zona de Juberri, localitzant als dos individus vers les 19:00 hores en territori andorrà, en un camí de bosc a proximitat de la frontera hispano-andorrana.

Els dos interessats, homes no residents de nacionalitat serbia, de 30 i 35 anys, van ser detinguts per un presumpte delicte contra el patrimoni.

Les proves i indicis recuperats pels diferents agents vinculen directament als dos interessats en els fets, encara que la investigació continua oberta en no haver localitzat fins aquests moments les joies sostretes ni l’arma utilitzada en l’atracament.

Els propietaris de la joieria han cursat denúncia escrita prop dels nostres serveis, estimant el valor de la mercaderia sostreta en uns 225.000 euros.

Durant el transcurs de la investigació s’han rebut diferents informacions de la ciutadania així com s’ha obtingut la total col·laboració per part del Cossos de seguretat veïns, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil, havent activat diferents punts de control en territori espanyol.

Text: Servei de Policia

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada