cues bpa

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) ha publicat aquest dilluns un decret d’aprovació de mesures cautelars de caràcter temporal en relació a les operacions que poden realitzar els clients de BPA. El decret faculta els administradors provisionals a adoptar les mesures que creguin oportunes respecte a les operacions nacionals i internacionals. En aquest sentit, s’ha limitat la retirada d’efectiu a un màxim de 2.500 euros per setmana, no es poden tocar els plans d’estalvis i hi hauria problemes per utilitzar les targetes als caixers, tal com han explicat alguns clients.

El decret posa en relleu que l’INAF ha acordat sol·licitar al Govern l’aprovació d’un marc jurídic que permeti als administradors provisionals mancomunats de BPA adoptar les mesures cautelars necessàries “per preservar els interessos dels clients i salvaguardar l’estabilitat i el valor de l’entitat, així com salvaguardar l’estabilitat i reputació del sistema financer andorrà, promoure la confiança en aquest i contribuir a reduir el risc sistèmic”.

Així, a proposta del ministre de Finances i Funció Pública, el Govern, aquest mateix dilluns ha aprovat un Decret per facultar als administradors provisionals a adoptar les mesures que considerin adients en relació a l’operativa corrent nacional i internacional de l’entitat. En aquesta línia podran fixar límits quantitatius a la lliure disposició de saldos, comptes corrents, comptes de crèdit o de qualsevol altre tipus, així com la transmissió, endossament o cessió d’efectes canviaris; establir controls qualitatius extraordinaris per raó de la tipologia de la clientela i de l’avaluació de les seves circumstàncies particulars, amb especial atenció a les petites i mitjanes empreses; fixació de límits quantitatius a la utilització de mitjans de pagament i operativa de caixers i establir límits a la recepció i transmissió d’ordres en relació amb instruments financers.

Els administradors provisionals de BPA nomenats per l’INAF han acordat limitar les disposicions de xecs, transferències nacionals i internacionals, mitjans de pagament, rebuts, efectes i operativa de caixa a un import màxim de 2.500 euros setmanals per compte.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada