festa-encampLa truitada popular, una de les novetats del programa, ha centrat els actes de la Festa del Poble d’Encamp d’aquest diumenge al migdia, en una plaça dels Arínsols que enguany ha tingut molta animació gràcies als inflables que s’hi han instal·lat i les activitats organitzades per l’Associació d’Empresaris. El seu president, Laurent Caraguel, ha explicat que tant el mercat d’artesania com la zona amb pintors i escriptors ha comptat amb molta afluència, i ha complert els objectius, que eren fer més ambient, donar a conèixer l’entitat i promocionar els artesans o pintors que no tenen botiga. De la seva banda, el cònsol major, Jordi Mas, també ha confirmat que enguany hi ha hagut més gent pel bon temps i perquè la festa s’ha orientat més al jovent i s’han fet més activitats.

La truitada popular que ha tingut lloc aquest diumenge al migdia era una de les activitats de la Festa del Poble que s’han recuperat per a aquesta edició, juntament amb la vermutada de dissabte, el partit de futbol entre solters i casats, i els concursos tradicionals de llançament de pinyols d’oliva i de pals de fregar, o el concurs de clavar claus en un tronc. L’àpat d’aquest diumenge s’ha elaborat amb 55 litres d’ou, 70 quilos de patates i 40 quilos de ceba. També va ser un èxit la festa Màxima celebrada al Prat Gran dissabte a la nit.

Però a més, l’Associació d’Empresaris d’Encamp ha volgut organitzar una Mostra cultural i artesana coincidint amb la festa, a la plaça dels Arínsols, que ha acollit actuacions de teatre itinerant, un mercat artesanal, una zona d’exposició i venda de pintors i xerrades literàries a càrrec de diferents escriptors. El president de l’associació,  Laurent Caraguel, s’ha mostrat satisfet de les activitats organitzades, ja que han atret un nombrós públic, i ha afegit que cada cop tenen més empresaris que volen formar part de l’entitat.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha recordat que aquesta festa, que fa uns anys se celebrava per la Festa Major del 15 d’agost, es va traslladar en aquestes dates perquè encara no ha acabat el curs escolar i la gent encara no ha marxat de vacances. A més, Mas ha indicat que enguany el programa s’ha centrat més en els joves i per això s’ha aconseguit més participació.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada