El bon inici de la campanya d’hivern propicia un descens del 19,5% de la xifra d’aturats

El Govern ha fet un balanç molt positiu dels resultats turístics i econòmics de les festes de nadal. El ministre portaveu ha subratllat l’increment de les xifres de visitants, que s’ha traduït en unes excel·lents xifres d’ocupació hotelera, de venda de forfets i de vendes del comerç.

Un dels principals indicadors és l’entrada de vehicles. En total van creuar les dues fronteres un total de 188.726 vehicles, que no només representa un 7,5 per cent més que la temporada anterior, sinó que és la millor xifra dels darrers set anys. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que els resultats animen a continuar en la política de promoció desenvolupada pel ministeri de Turisme.

La gestió de l’important fluxe de trànsit s’ha vist afavorida per l’entrada en funcionament del túnel de la Tàpia, una nova infraestructura que ha registrat el pas d’un total de  190.143 vehicles entre el 24 de desembre i el 6 de gener. Cinca ha destacat igualment que el túnel ha contribuït al descens de les retencions a l’interior de Sant Julià.

Especialment satisfet s’ha mostrat el Govern per l’evolució del nombre de desocupats durant el mes de desembre. L’avançament de les dades del departament d’Estadística, que es faran públiques demà, demostra que ha disminuït en 214 persones la xifra d’aturats, passant dels 1095 demandants d’alta el passat mes de novembre fins els 881 del mes de desembre.

Si bé el mes de desembre és tradicionalment un període de forta contractació, en xifres absolutes el mes de desembre del 2012 ha estat el millor dels anys en que es disposa de dades. Així els descens de 214 persones en el nombre d’inscrits al servei d’ocupació és molt superior als registrats els anys 2007  (-80), 2008 (-17), 2009 (-44), 2010 (-49), 2011 (-66). El ministeri de l’Interior ha volgut destacar que des del Govern s’han fet esforços per afavorir la contractació del mercat intern amb la reducció un 11,8 per cent de la quota de temporada.

A nivell turístic, Cinca ha destacat el 81,68 per cent d’ocupació hotelera, segons les dades recollides per la Unió Hotelera, així com l’alta venda de forfets. Els dos camps de neu han superat els 350.000 esquiadors durant el període de festes.

TOTES LES NOTÍCIES