El blat de moro és un cereal que destaca per l’aportació en hidrats de carboni, amb un percentatge de 75 grams per cada 100 de consumits. La fibra també hi és de manera important. La fibra és un tipus especial de carbohidrat que no aporta cap nutrient específic però que ajuda a la regulació del trànsit intestinal i que ajuda a abaixar els índex de colestediversosrol en la sang. Pel seu contingut en hidrats de carboni i fibra, es tracta d’una bona font d’energia.

D’altra banda, els greixos són escassos, aproximadament 4 grams per cada 100, però els que conté són del tipus poliinsaturats, que són saludables per al nostre organisme. Aquest tipus de greix els trobem en els cereals i en els fruits secs i compleixen diverses funcions positives, ja que contribueixen en el creixement de l’organisme, en la formació del teixit nerviós i en la formació i renovació de la pell.

Altres dels components del blat de moro són els minerals, dels quals destaquen el fòsfor i el potassi i, en menor mesura, el magnesi i el ferro. En relació amb les proteïnes, el blat de moro també en conté en una quantitat, però, no gaire significativa de 9 grams per cada 100. Com a mitjana, les necesssitats d’un adult de proteïnes rondarien els 45 o 50 grams diaris. De la mateixa manera, les vitamines tampoc no hi tenen una presència remarcable, tot i que si hem de destacar-ne alguna, seria la vitamina B i la C. Pel que fa a les calories, el blat de moro n’aporta un total de 300 per cada 100 grams.

El blat de moro dolç és utilitzat, fonamentalment, en amanides, salses i plats freds. Del blat de moro sec, també s’extrau farina.

Per El Tot Granollers / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada