El BC Andorra s’estanca contra el Rio Breogan (79-86)

BC Andorra vs Rio Breogan
BC Andorra vs Rio Breogan (BCA)

El BC Andorra ha sumat aquest diumenge la quinzena derrota de la temporada (7/15) a la Lliga Endesa, tercera consecutiva, després de perdre 79 – 86 davant d’un Rio Breogan liderat per Dzanan Musa amb 21 punts. La poca consistència dels tricolor i les poques idees en atac han acabat sentenciant el conjunt andorrà que segueix una victòria per sobre del descens. Clevin Hannah, el millor amb 18 punts i un 26 de valoració.

Els dubtes sembla que es tornen a apoderar del BC Andorra. Després de reaccionar guanyant a la pista del Reial Madrid i derrotant el Joventut a casa, els tricolor afrontaven aquesta nova jornada ACB després de sumar dues derrotes consecutives (Obradoiro i Barça) però amb el convenciment que el repte de la permanència passava per casa. Amb aquesta nova ensopegada de locals, els del Principat fan un pas enrere en el seu objectiu.

L’inici del partit ha estat marcat per la igualtat i un BC Andorra especialment espès en atac. L’entrada de Clevin Hannah ha ajudat a millorar la fluïdesa ofensiva però els tricolor no han aconseguit ajustar la seva defensa. Al final del primer quart, ajustat 21-23 amb un Breogan més encertat des del triple.

Però a l’inici de la segona meitat el BC Andorra, més agressiu en defensa, ha aconseguit també obrir la llauna des del 6,75 amb dos triples consecutius de Crawford i Hannah (27-25) però l’equip de David Eudal, estancat, precipitat, ha continuat sense trobar la seva millor versió. De fet ha estat el Rio Breogan de la mà del seu gran referent, Dzanan Musa, el primer en donar un cop de puny sobre la taula. Els tres minuts finals han estat fatals pels locals amb un 2-12 de parcial que ha permès al Breogan marxar al descans amb una renda de deu punts que han acabat sent decisius (39-49).

Després de sortir de vestidors, la intensitat defensiva dels andorrans tornava a aparèixer (44-50) malgrat els mals percentatges dels tricolor en el partit d’avui però l’aparició de Musa novament anant molt al tir lliure ha refredat la reacció dels locals que encara han arribat vius al final del tercer quart gràcies a l’aportació de Hannah (57-65).

Però el Breogan, que arribava de perdre divendres a Badalona amb pròrroga inclosa, ha continuat controlant el partit davant d’un BC Andorra poc consistent, jugant més amb el cor què amb el cap i amb jugadors fent la guerra pel seu compte. Al final, nova i dolorosa derrota del conjunt andorrà a casa que el deixa com estava, una victòria per sobre del descens (79-86).

El BC Andorra tornarà a competir aquest proper dimecres rebent la visita del Joventut (20h) en el partit corresponent a la 14a jornada de l’Eurocup. La propera cita dels tricolor a la Lliga Endesa serà diumenge vinent a la pista de l’UCAM Múrcia (12:30h).