El Bàsquet Club Andorra i el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior tornen a unir esforços en la lluita contra la violència envers les dones. D’aquesta manera, es dona continuïtat a l’acció que ja van fer l’any passat i que tal com ha assenyalat el ministre d’Afers Socials, Xavier Espot, “va ser molt ben valorada”. Així, s’ha impulsat una campanya consistent en la venda de braçalets amb el lema ‘Mai por 25-N, t’hi apuntes?’ que, a banda de conscienciar sobre la lluita contra la violència envers les dones, també té la finalitat de recaptar diners per editar en un format de lectura fàcil el conveni del Consell d’Europa sobre la prevenció i la lluita contra la violència envers les dones. D’aquesta manera, Andorra esdevindrà el primer estat signant d’aquest conveni que fa aquest tipus d’edició. L’acció coincideix amb la commemoració, el 25 de novembre, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El braçalet es podrà adquirir durant els propers partits del BC Andorra a casa: el 17 i el 20 de novembre i el 15 i el 19 de desembre. El president del BC Andorra, Gorka Aixàs, ha destacat el doble vessant de la venda dels braçalets (conscienciació i recaptació de fons per a l’edició) i ha incidit en el fet que el lema ‘mai por’ té “moltes i bones aplicacions”, en aquest cas, que “ningú ha de tenir por a viure la seva vida, diguem mai por a la violència de gènere”.

Espot ha manifestat que amb aquesta acció s’aconsegueix un “nexe d’unió” entre dos col·lectius vulnerables, el de les dones víctimes de violència de gènere i les de persones amb discapacitat a les quals va adreçada l’edició en lectura fàcil del conveni. També ha manifestat que el fet de fer certes accions amb l’equip de bàsquet permet “visualitzar” de manera molt àmplia aquesta lluita tenint en compte que el BC Andorra mobilitza moltes persones, entre les quals molt jovent, al qual també se li vol fer arribar el missatge que “no hi ha excusa” per a la violència de gènere i que “no s’ha de tenir por i s’ha de denunciar” per fer que aquesta xacra deixi de ser-ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada