El Barcelona Ballet Flamenco presenta dimecres una ‘explosió de màgia’ sobre Miró i la cultura mediterrània

El Barcelona Ballet Flamenco dóna el tret de sortida aquest dimecres a la 19a Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella amb el seu espectacle Miróterraneo. Es tracta d’una ‘explosió de màgia’, tal com l’ha qualificat la ballarina Carmen ‘La Talegona’, que juntament amb Antonio Canales, protagonitzen un espectacle que fa un passeig per les diferents músiques i cultures del Mediterrani amb la figura de Joan Miró com a fil conductor.

Miróterraneo, que es podrà veure aquest dimecres a les 21.30 hores al Centre de Congressos, enceta la 19a Temporada de Música i Dansa, organitzada per MoraBanc, amb la col·laboració del Comú d’Andorra la Vella, que aporta els espais i la direcció artística, a mans de Josep Maria Escribano.

L’espectacle s’ha presentat aquest dimarts amb la presència de la directora artística, Paca Garcia, el director gerent de la companyia Barcelona Ballet Flamenco, Jorge Jiménez, i l’artista Carmen ‘La Talegona’. Antonio Canales no ha pogut assistir a la presentació ja que la nevada ha retardat la seva arribada a Andorra.

La companyia ha definit l’espectacle com una ‘fantasia’ al voltant de l’obra de Miró, que al mateix temps pretén fer un recorregut per la cultura i les músiques del Mediterrani. Canales encarna la figura de Joan Miró, mentre que la Talegona representa l’ull que apareix constantment a la seva obra, i que la companyia considera un element inspirador del pintor. Paca Garcia ha explicat que va projectar l’espectacle fa 20 anys i que ja estava pensat per ser protagonitzat per Antonio Canales, que considera ‘el mestre del flamenc per excel·lència’.

Miróterraneo és un espectacle de flamenc però pensat ‘per a tot tipus de públic’, per la qual cosa combina el flamenca amb dansa contemporània i fins i tot amb una sardana i música turca.

El Barcelona Ballet Flamenco va néixer fa dos anys amb l’objectiu de fomentar el flamenc a Catalunya i especialment a Barcelona, tenint en compte que, malgrat que és un art propi del territori, sempre ha estat ‘molt desconegut i poc valorat’. Per aquest motiu, la intenció és il·lusionar els ballarins joves i evitar que marxin a altres punts d’Espanya per seguir la seva carrera artística.

L’espectacle, que s’ha hagut de posposar una setmana per motius d’agenda d’Antonio Canales, s’ha programat al gener per atreure el públic rus, molt amant d’aquest gènere. Els organitzadors han indicat que no saben quants espectadors d’aquesta nacionalitat hauran atret, però que s’ha difós a través de diversos hotels i de guies que estan en contacte amb aquest col·lectiu de turistes. De moment, ja s’han venut més del 60% de les entrades.

TOTES LES NOTÍCIES