El Barça margina Andorra

En el darrer Congrés de Penyes del FC Barcelona, realitzat aquest passat mes d’Agost, es va aprovar la nova divisió de les penyes oficials del Club en 30 zones.

És a dir, de moment s’han creat 29 zones entre Catalunya i Espanya, i s’ha deixat la resta del món en una sola zona, que suposadament haurà de seguir el mateix procés de les altres, és la zona 30.

Dic que haurà de seguir el mateix procés que les altres, perquè ara s’obliga a les penyes de les altres 29 zones a pertànyer a una federació local degudament creada i registrada legalment i aquí és on la Ciberpenya BlauGrana, per acord unànime de tots els socis que van participar a l’Assemblea es va oposar.

Resulta que a Andorra hi ha 3 penyes oficials del Club i, que jo sàpiga, encara som un país independent, degudament reconegut internacionalment, i a més amb la casuística de ser el que més socis del FC Barcelona té per càpita.

Doncs bé, això no els ha importat ni el més mínim i s’ha fet desaparèixer Andorra, obligant a les seves penyes a formar part, gairebé il·legalment, de la federació de Ponent Nord (zona 13), que engloba les penyes de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Solsonès, la Vall d’Aran, Andorra i altres.

Dic gairebé il·legalment, perquè una associació d’Andorra no es pot afegir legalment en una federació de Catalunya o d’Espanya, tal i com ho va comunicar la institució competent quan es van presentar les sol·licituds d’adhesió de les altres dues penyes d’Andorra. Però curiosament, aquestes ho van acceptar i no van fer res per exigir que Andorra tingués la seva pròpia zona.

La Ciberpenya va sol·licitar formalment, a través d’una esmena durant el Congrés, que es creés la zona Andorra, al·legant diversos motius, alguns d’ells ja comentats. Com és evident, es va desestimar i el nostre país es va quedar fora, motiu pel qual la Ciberpenya va sol·licitar pertànyer a la zona món, tot i el descontent de les altres penyes, del president de la federació de la zona que ens havien assignat i d’un membre de la comissió de penyes, que casualment també és conseller electe d’una parròquia d’Andorra.

Però malauradament això no és tot, i Andorra, mentre no hi torni a haver eleccions a la presidència, que aleshores sí que vindran a trucar a la porta per demanar vots, continua essent ignorada pel Club.

Avui he vist, a la web del Barça, el llistat de les sessions informatives itinerants, sobre la proposta de nova construcció de l’espai Barça, que tindran lloc arreu de Catalunya i, curiosament, aniran a La Seu d’Urgell el dia 17 de març, però no hi ha previst cap desplaçament a Andorra ni cap punt d’informació per als més de 800 socis que té el Club al nostre país.

Tan lluny estem de La Seu? Tan difícil els resulta venir quan no necessiten els vots per aferrar-se a la poltrona del poder? O és que Andorra només existeix per venir a portar el que tots ja sabem?

La forma de fer de l’actual Junta, que compta amb l’aval de socis andorrans dins l’estructura directiva del Club i del seu Consell, no crec que sigui la més correcta i perjudica directament a tots els penyistes del nostre país, que veuen com el seu Club els ignora quan no busca vots en unes eleccions.

Bon cap de setmana.

3 comentaris

  1. Josep, conec personalment a l’Eduard i aquí tens el més clar exemple que els que defensen la independència de Catalunya també defensen la d’Andorra. En canvi els pota negres que estan a la comissió de penyes o a la junta només miren pel seu interès.

  2. Avui passa amb el Barça, demà passarà si Catalunya arriba a ser independent, o us penseu que una Catalunya independent serà una aliada d’Andorra, greu error……..Ja veia que ser soci del Barça ja no es el que era, per cert crec recordar que hi ha algún Andorrà a la junta, que juga com a no comunitari.
    Sort Eduard amb la teva magnifica tasca i per sobre de creences religioses, politics i sexes hi ha el Barça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.