De tots és sabut la extraordinària participació que hi va haver l’onze de setembre a la Via Catalana i els motius de la seva convocatòria, però pocs saben que la Generalitat creu que el Barça podria portar publicitat de Catalunya a la seva samarreta. Si més no, així ho va dir el conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, aquest mateix dijous, en resposta a la pregunta de Mònica Terribas al Matí de Catalunya Radio.

Ho podeu escoltar a partir del minut 25 en quest enllaç: http://www.catradio.cat/audio/754545/Homs-assegura-el-govern-no-fallara-a-lhora-de-tirar-endavant-la-consulta

Podríem pensar que el Barça ja ha fet un primer pas per exportar encara més la marca Catalunya arreu del món, incorporant la senyera a la samarreta de la segona equipació, tal i com ja fa temps que ho fan altres equips catalans, però jo sóc dels que creu que amb l’únic que s’ha pensat per fer-ho és amb el benefici econòmic que reportarien les vendes i, per tant, difícilment es podrà arribar a un acord si no “raja la mamella”. I ara no és moment de fer aquest tipus de despesa, doncs hi ha altres prioritats com ensenyament, salut, treball…

Un altre punt on es vincula al Barça amb la independència és quan els unionistes i alguns espanyols, que hi ha de tot a tot arreu, per fer-te por o per fer-te dubtar de si realment la vols o no, et diuen allò de que el Barça haurà de jugar amb l’Espanyol, el Lleida i el Sant Andreu en una lligueta interna, perquè no podrà jugar a la lliga al ser un equip estranger, i que no podrà, per tant, mantenir figures com Messi, Iniesta, Neymar, Xavi i companyia.

De debò s’arriben a creure ells mateixos totes aquestes bajanades? Va home, va!

En primer lloc, per poder sí que podria si fos el cas i interessés a ambdues parts, LFP i equips catalans, doncs per exemple bé que hi juga l’Andorra i no som pas espanyols que jo sàpiga, o el Mònaco a la lliga francesa.

En segon lloc, algú es creu de debò que les televisions es conformarien amb una lliga espanyola descafeïnada? I és que avui per avui, és impensable una lliga al país veí sense el Barça o sense el Madrid, ja que la resta, per molt que els pesi als periquitos, juguen en una altra divisió, i no només causat per la diferència d’ingressos provinents dels drets televisius.

Cada vegada és més marcada la diferència que hi ha a les lligues europees entre dos o tres equips de cada país i la resta, i la tendència natural serà la de formar una gran lliga europea amb aquests equips, tal i com ja s’ha parlat en diverses ocasions i canviar o eliminar l’actual format de la Lliga de Campions. Algú creu de debò que Barça o Madrid no serien convidats a participar-hi?

Per acabar, i per l’altra banda, hi ha molta gent que demana i pensa que el Barça s’hauria de posicionar institucionalment a favor de la independència, al·legant diferents motius com la seva catalanitat, etc., però jo hi estic en desacord, doncs crec que la massa social del Barça, i parlo dels socis, els autèntics propietaris del Club, és força amplia i diversa i de ben segur que hi ha opinions per a tots els gustos, els qui la volen i els qui no. Per tant, no crec que com a Club, com a institució, s’hagi de prendre un posicionament ni a favor ni en contra sense fer una consulta prèvia.

Al cap i a la fi, per sort, vivim en democràcia i és el poble, en aquets cas els socis, els qui han d’expressar-se lliurement davant de les urnes per copsar sense enganys, ni balls de xifres, la voluntat real i majoritària, sigui quina sigui, i acceptar-ne els resultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada