banco madrid 1

La filial de BPA Banco Madrid s´ha declarat en suspensió de pagaments. De moment i fins que un jutge no decideixi una altra cosa, els clients no poden treure els dipòsits de l´entitat financera, que queden congelats. Els dipòsits bancaris estarien garantits per l´estat espanyol fins als 100.000 euros.

El Banc d’Espanya ha fet públic que se suspèn el funcionament de Banco Madrid ja que l’entitat financera ha sol·licitat el concurs de creditors, la fórmula coneguda antigament com a suspensió de pagaments. Això implica que el banc no ha obert avui les portes i que els clients no poden treure’n diners. La situació es mantindrà així fins que el jutge decideixi el contrari. El Fons de dipòsits espanyol garanteix als clients fins als 100.000 primers euros del compte i té fins a 3 mesos per abonar aquests diners.

Des del Banc d’Espanya s’ha justificat la mesura assegurant que respon al fort deteriorament de la situació de Banco Madrid com a conseqüència de les retirades importants de fons de clients que s’han dut a terme els darrers dies. La conseqüència ha estat que el banc s’ha quedat sense efectiu per atendre les demandes dels clients.

Banco Madrid gestiona fons per un valor de més de 3.000 milions d’euros en nom d’uns 78.000 clients. És una de les entitats financeres més grans d’Espanya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada