El Banc del Temps de la Seu compleix dos anys amb 83 socis

El Banc del Temps de la Seu d’Urgell, després de dos anys de funcionament, compta amb 83 socis que han intercanviat 454 hores de serveis. El proper cap de setmana, el Banc del Temps celebrarà la seva segona assemblea.

Els serveis majoritaris que s’han anat intercanviat han estat l’acompanyament de persones, tasques de cuina, fer la compra, tècniques de relaxació, fer companyia, transport, petites reparacions domèstiques, entre d’altres.

La novetat més destacada d’aquest passat 2011 ha estat l’organització, a traves dels socis del Banc del Temps, del primer mercat d’Intercanvi a la Seu d’Urgell. L’èxit de participació, la satisfacció general i la demanda fan pensar que la propera primavera se’n celebrarà una nova edició.

 

L’hora, l’única unitat de valor

Les persones, empreses o entitats interessades en participar com a socis al Banc del Temps poden inscriure’s a traves del web de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell www.laseu.cat/viu/activitat-economica/el-banc-del-temps, escriure un correu electrònic a bancdeltemps@aj-laseu.cat o trucar al telèfon 973 350 010. Posteriorment, l’Oficina del Banc del Temps, situada a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, es posarà en contacte amb els interessats per fer-los l’entrevista i signar un full de compromís com a soci.

El soci rep un talonari d’hores que haurà d’anar lliurant a les persones de qui rebi algun servei. De la mateixa manera, quan aquest ofereixi serveis, el receptor li lliurarà un taló; essent sempre l’hora la unitat d’intercanvi.

La tinent d’Alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, destaca com resulta de positiu el fet de poder intercanviar serveis no usant els diners. “Hem pogut comprovar com el valor de les tasques que s’intercanvien pren un caire molt més humà; l’intercanvi amb diners és més fred, l’intercanvi amb qualsevol cosa que un mateix pot oferir dóna un valor afegit a tota acció”. Vives també ha afegit que “estem plenament satisfets del funcionament del projecte, així com de les noves vies que es van obrint fruit de les aportacions dels seus socis”.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.