El bàlsam de llavis serà el teu millor amic. 5 tips per a cuidar-los

Hem passat d’unes temperatures càlides a un fred absolutament hivernal en molt pocs dies. Possiblement t’hagi enxampat sense haver fet el canvi d’armari, que has hagut d’improvisar a cop de necessitat…, però el que no hauries de deixar de protegir és el teu rostre i molt menys els teus llavis. Cremes més denses que les que utilitzes a l’estiu seran les teves aliades però, sens dubte, el teu millor amic durant els mesos de fred és el bàlsam de llavis… T’expliquem per què i t’oferim algunes propostes!

Els llavis, els grans desprotegits

Segur que ja havies sentit que la pell dels llavis és una de les més fràgils del cos. És especialment fina: està formada entre 3 i 5 vegades menys capes de cèl·lules que la pell de la cara. A més, estan extremadament exposats a les agressions climàtiques a causa de la seva primera línia facial.

Entre els diferents símptomes que denoten que els teus llavis estan desprotegits destaquen: irritació crònica o transitòria, severa o insuportable, malestar o sequera recurrent…

Per a posar-li remei és fonamental tractar, reparar i protegir per a evitar aquest tipus de molèsties, sovint visibles, per a recobrar la suavitat i el confort en els llavis.

T’oferim uns quants consells que pots tenir en compte per a cuidar-los:

1. Utilitza productes especials per als llavis i només quan sigui necessari. Si els utilitzes contínuament, els teus llavis s’assecaran quan no ho facis.
2. Exfolia suaument de manera periòdica per a retirar les pells mortes.
3. Evita fumar, beure molt d’alcohol i prendre molta cafeïna.
4. Neteja els llavis havent dinat aliments àcids o salats perquè els ressequen en excés.
5. No arrenquis mai les pells ni et passis la llengua sobre els llavis, només empitjoraràs la situació.

Porta sempre amb tu un bàlsam de llavis

Sens dubte és un dels productes que, segur, ho utilitzen (sense rubor) homes i dones. Porta’l sempre amb tu, perquè a més de per a cuidar dels teus llavis, pots utilitzar el teu bàlsam de llavis per a:

– donar confort a les aletes del nas i la pell esquerdada durant un refredat
– millorar les zones més deshidratades i irritades del rostre
– cuidar la irritació perioral a causa del xumet
– cuidar de les teves cutícules. Fes un massatge sobre elles, especialment abans d’anar-te a dormir. Quedaran suaus i flexibles quan t’aixequis.
– hidratar les teves mans i ungles si les notes resseques i has oblidat la teva crema específica. Llisca el teu protector labial sobre les zones seques i després frega les mans entre si per a escalfar el producte i repartir-lo uniformement.

Bálsamo reparador de labios Cicalfate, d’Avène. Cura reparadora de llavis, conté un complex d’ingredients actius amb propietats antibacterianes per a reparar, nodrir i protegir els llavis i les àrees localitzades de tota la família. Té un alt poder hidratant i una gran eficàcia reparadora. La seva formulació “aigua en oli” aïlla l’epidermis de les agressions per contacte. La pell respira alhora que es manté nodrida i protegida. Fórmula sense olor, molt bona tolerància. El seu preu: 6,9€.

Eight Hour Cream Intensive Lip Repair Balm, d’Elizabeth Arden. Proporciona una hidratació intensa i d’acció duradora. La fórmula fluida de textura lleugera ajuda igualment a reforçar la delicada barrera que protegeix la hidratació natural de la pell perquè els teus llavis estiguin més sans i bonics que mai. Presentat en un envàs fàcil de portar i fàcil d’obrir amb la seva tapa giratòria, aquesta crema aporta als llavis una lluentor subtil i una refrescant fragància a base d’eucaliptus. El seu preu: 26€.

Eucerin pH5 Regenerador Labial. Bàlsam altament efectiu que conté ingredients actius amb acció calmant i regeneradora de la pell dels llavis quarterada, esquerdada i irritada. En proporcionar lípids, ajuda a hidratar la pell i ofereix un alleujament durador, mentre que simultàniament protegeix enfront dels agents agressius de l’entorn com són els radicals lliures. Aplicar amb tanta freqüència com sigui necessari per a millorar l’estat dels llavis.

Bálsamo de Labios Ultra-Nutritivo y Reparador, de Nuxe. Concentrat de beneficis, aquest bàlsam labial reparador associa la Mel, els Olis vegetals i el Pròpolis, un ingredient únic i preciós procedent del rusc, per a alleujar a l’instant, nodrir intensament i reparar els llavis molt secs i danyats. La textura fundent d’aquest labial hidratant i la seva fragància subtilment refrescada amb una nota d’aranja ho converteixen en un imprescindible per a emportar-se a totes parts. El seu preu: 11,80€.

Lip Balm, de Salerm. Bàlsam labial solidari els beneficis del qual es dedicaran al programa “Ponte guapa, te sentirás mejor” de la Fundación Stanpa que ajuda les dones amb càncer a cuidar la seva pell i usar el maquillatge per a recuperar el seu aspecte natural durant el tractament oncològic. El bàlsam està formulat amb propietats humectants i emol·lients que hidraten, nodreixen i estimulen el procés natural de reparació dels llavis tallats i esquerdats. Compta amb factor de protecció SPF30 per a protegir dels raigs UVB i UVA, amb el que és ideal per a utilitzar durant tot l’any, fins i tot en condicions extremes de fred, calor o vent. És incolor, la seva textura és cremosa i confortable, i la seva aroma refrescant a “glacera mint”. El seu preu: 4,25€.