El Ballet de Sant Petersburg presenta Scheherezade i impartirà dues classes magistrals

El Ballet de Sant Petersburg actuarà de nou a Sant Julià de Lòria el pròxim 9 de febrer. Les entrades, que es posaran a la venda aquesta setmana, valen 22 euros, però les 25 primeres localitats venudes gaudiran d’un 2×1, amb motiu del 25è aniversari del Centre cultural i de congressos lauredià. L’espectacle es titula ‘Scheherezade i fragments de ballets llegendaris’, i quatre solistes més el cos de dansa interpretaran una adaptació del ballet ‘Scheherezade’, preparat expressament per a la cita amb Sant Julià, i diversos fragments d’altres ballets basats en contes i llegendes, com ‘El trencanous ‘ i ‘Don Quixot’. Aprofitant la presència de les estrelles del Teatre Mariinsky, l’endemà de l’espectacle, el 10 de febrer, s’impartiran dues classes magistrals: una per a professionals i nivell avançat, i una altra per a nivell mig i debutants. El preu per assistir a les classes és de 30 euros. Tant l’espectacle com les classes formen part de l’acord de col·laboració entre el comú lauredià i el Ballet de Sant Petersburg, que podria portar a muntar un espectacle líric amb el cor format a Sant Julià i el cos de dansa rus.

Rimski-Korsakov​ (1844-1908) va compondre l’obra simfònica ‘Scheherezade’ l’any 1888, i uns anys més tard, el 1910, es va estrenar a París l’adaptació de l’obra al ballet, a càrrec dels prestigiosos Ballets Russos de Diaghilev, amb els millors integrants del Ballet Imperial del Teatre Mariinsky de Sant Petersburg, dirigits pel coreògraf Marius Petipa. Els hereus d’aquest ballet tornen a actuar a Sant Julià de Lòria, amb una adaptació de ‘Scheherezade’, que han preparat expressament per al Centre cultural i de congressos lauredià.

L’espectacle tindrà lloc el 9 de febrer, i les entrades, que sortiran a la venda aquesta setmana, valen 22 euros (amb els descomptes habituals). Per aprofitar que aquest any es commemora el 25è aniversari de l’equipament cultural, el comú fa una oferta per a les 25 primeres entrades venudes, amb dues localitats al preu d’una. Com que l’espectacle cau en divendres, també s’ha preparat un paquet, a partir de 72 euros, que inclou l’entrada a l’espectacle de dansa clàssica, una nit d’hotel a Sant Julià i una entrada per passar la jornada del dissabte 10 de febrer a Naturlandia.

El títol de l’espectacle ofert pel Ballet de Sant Petersburg és ‘Scheherezade i fragments de ballets llegendaris’. El conseller de Cultura del comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, ha detallat que a la primera part es representarà ‘Scheherezade’, i a la segona part es ballaran coreografies d’altres ballets en què el conte, les fàbules i les llegendes són protagonistes, com ‘Don Quixot’, ‘El trencanous’, ‘Romeu i Julieta’ o ‘Carnaval’.

El comú també vol aprofitar l’oportunitat de disposar una altra vegada de les primeres figures del Teatre Mariinsky (Margarita Rudina, Alexey Nasadovich, Marat Shemiunov) per permetre als estudiants de ballet participar en les dues classes magistrals que s’impartiran el 10 de febrer. La primera sessió serà per a professionals i gent amb alt nivell de dansa, i la segona, per a aficionats i nivell mitjà. Les classes estan obertes també a gent de fora d’Andorra. El preu és de 30 euros, i classe+entrada a l’espectacle, 47 euros. Els ballarins ensenyaran el mètode Vaganova, creat per Agrippina Vaganova (1879-1951), exballarina del Ballet Imperial rus, i que es basa en la força de la part baixa de l’esquena i l’expressivitat dels braços.

L’espectacle ‘Scheherezade i fragments de ballets llegendaris’ forma part de l’acord entre el Centre de suport de les iniciatives culturals i socials de Sant Petersburg, l’associació Andorra parla rus i el comú lauredià. Una de les propostes que es poden tancar és un espectacle de cant i dansa, en què la veu la posarà el cor de l’òpera d’Andorra (que dirigeix Jonaina Salvador) i el ball les figures del Teatre Mariinsky. L’espectacle es podria representar tant a Sant Julià com a Sant Petersburg.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.