El Ballet de Moscou torna aquest setembre a Andorra amb La Bella Dorment

La  Bella Dorment omplirà de màgia el Centre de Congressos d’Andorra el proper dimecres 27 de setembre a les 19h.

El Ballet de Moscou torna a Andorra amb una gran proposta ‘La Bella Dorment’, en versió original amb música de Txaikovski  i amb els millors solistes: Cristina Terentiev, Alexei Terentiev i Anatolie Ustimov.

‘La Bella Dorment’, basada en el conte de Perrault, data de 1890 i correspon a un romanticisme tardà, una mica decadent i fins a un cert punt edulcorat, que queda compensat per una música inspirada i lluminosa del gran Txaikovski i amb una coreografia, la de Màrius Petipà, que va aconseguir un model mai superat i una obra mestra del ballet clàssic. És un ballet amb passatges antològics que marquen les escenes claus de l’acció i amb una veritable exhibició acadèmica en el divertissement final, ja lliure de qualsevol  pretext narratiu. El consens popular s’inclina a assenyalar a Txaikovski com el més admirat compositor pel que fa a la música per a ballets.

Un ballet fundat fa més de 25 anys

El ballarí i coreògraf rus Timur Fayziev va fundar la companyia del Ballet de Moscou l’any 1989, format per alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos com el Bolshoi o l’Stanislavski. El Ballet de Moscou fou elegit  pel genial Rudolf Nureyev el1991 per a la seva darrera gira per Europa. Avui dia és una de les companyies més importants i més internacionals del seu país, havent fet més de 60 gires arreu del món: Japó, Xina, Taiwan, Itàlia, Suïssa, Anglaterra, Espanya, etc.

El Ballet de Moscou compta amb un repertori extens on destaquen títols com ‘El Llac dels Cignes’, ‘El Trencanous’, ‘La Bella Dorment’, ‘El Somni d’una Nit d’Estiu’ i les seves últimes produccions: ‘Carmen’, ‘Don Quixot’ i ‘Romeu i Julieta’.

La Companyia porta en aquesta ocasió un gran nombre de ballarins joves, promeses de la dansa russa, encapçalats pels grans solistes Cristina Terentiev, Anatolie Ustimov i Alexei Terentiev. Tal com apunta Fayziev “busquem artistes complets, amb una tècnica excel·lent i amb capacitat per ficar-se dins el personatge i commoure a l’espectador. La tècnica per si sola no serveix”.

Les entrades per a ‘La Bella Dorment’  ja estan a la venda al web ww.4tickets.es/balletdemoscu .

Amb la finalitat d’apropar la dansa al major número de públic possible, s’ofereix un preu reduït per a grups. El preu de cada entrada de grup és de 20€. (L’únic requisit per formar un grup: mínim 12 persones). El preu de l’entrada individual en el punt de venda és de 38€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.