El Ball Cerdà, a prop de la catalogació com a Patrimoni Festiu de Catalunya

ball-cerdaEl Ball Cerdà ha tornat a demostrar aquest diumenge que és una de les tradicions més arrelades a la ciutat. Més de 190 parelles han pres part en les ballades infantils i d’adults, que han començat a les 11 i a les 12.30 hores, respectivament. Els gegants de la Seu, l’Ot i la Urgell, també han ballat cap a dos quarts de dues del migdia, sumant-se al suport vers aquesta dansa, que ben aviat aconseguirà la catalogació com a ‘Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional’.

En aquest sentit, el director general de Cultura Popular, Lluís Puig, ha indicat que continua el procés que ha de suposar “un reconeixement a un element cultural que mereix ser conegut i valorat més enllà de la Seu d’Urgell”. Puig ha especificat que en un període de sis mesos podrien estar enllestits els tràmits administratius “que només ratificaran que el Ball Cerdà compleix els requisits per a formar part del catàleg de Patrimoni Cultural”. L’anunci definitiu l’haurà de dur a terme el Govern de la Generalitat.

Puig ha acompanyat la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que també ha volgut gaudir del Ball Cerdà des d’un dels balcons de la plaça Patalín. Borràs ha expressat la seva admiració per un ball “molt estimat, en què infants i joves hi participen, fent evident la transmissió de generació a generació d’una tradició de molts anys”.

La consellera ha estat rebuda a primera hora del matí a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i membres de la corporació municipal. Borràs ha signat el llibre d’honor de la ciutat i ha rebut un exemplar del llibre del Ball Cerdà. En relació amb la seva visita, Batalla ha agraït que hagi volgut conèixer una tradició “molt especial” i s’ha mostrat satisfet pel moment dolç que viu aquesta dansa.

El Ball Cerdà va ser escollit, l’any 2012 i per votació popular, “La dansa més viva dels Països Catalans”, en un concurs organitzat per Catalunya Ràdio.

Text i foto: RàdioSeu

TOTES LES NOTÍCIES