pantebre2Canvi de tendència en la marxa de la majoria de sectors econòmics, que tendeixen a l’estabilització. Així ho posa de relleu l´enquesta de conjuntura del primer semestre que avui ha fet pública la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis. La creu, però, continua sent el comerç minorista, arrossegat encara pel baix consum. Des de la Cambra es demanen plans per fomentar-ne la competitivitat i l´associació territorial.

El comerç minorista és el sector que presenta un clima més pessimista de tots els sector analitzats en l´enquesta. Tot i seguir una evolució millor que la de l´any passat, està lluny d´assolir nivells d´activitat satisfactoris. La causa, segons el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, continua sent la manca de consum.

És per això que des de la Cambra es demana al Govern que prioritzi accions per potenciar la competitivitat. També es demana als comerços que hi treballin i que afavoreixin l´associació territorial. Pantebre apunta accions com “la professionalització per part del sector comercial, el posicionament del producte, una orientació més directa cap el client, detecció i anticipació cap a les noves tendències i hàbits del consumidor que canvien de manera molt ràpida, així com associar-se d’una manera el més professional possible”.

Els altres sectors, en canvi, han capgirat la tendència. El sector industrial ha experimentat signes clars de millora i ha estabilitzat el comportament el primer semestre de l´any, després de sis anys de descensos. Els professionals d’aquest sector han mostrat el caràcter menys pessimista des de mitjan 2007.

La construcció també ha moderat la baixa i actuacions com ara el pla Renova han recuperat la confiança dels empresaris. Pel que fa al sector hoteler, els bons resultats de la temporada d´hivern passada han comportat l´inici de l´estabilització després de vuit anys de forta contracció. Els propers mesos, però, seran clau per confirmar el canvi de tendència. En termes generals, qui lidera el canvi de tendència econòmica és el sector serveis, especialment el financer. Tot plegat, però, no permet confirmar encara la recuperació de l’economia al llarg del 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada