Andorra Telecom ha informat que l’atac a Internet es va iniciar cap a la una de la matinada, i es va aturar a les dues i mitja. Després, a partir de les quatre de la matinada es reprenen els atacs, i el servei es va anar degradant fins a les vuit, moment en que es perd el servei fins que es restableix a les 14h30 pels clients de FTTH i 3G i fins les 17h00 pels serveis de coure.

PER QUÈ HA ESTAT UN ATAC COORDINAT I SOFISTICAT?

Doncs bàsicament pel modus operandi dels autors. Els informes mostren que l’atac provenia de diferents punts d’Àsia, que utilitzaven adreces d’internet (IP’s) andorranes com a màscara per atacar els servidors d’Andorra Telecom.

Spoofing: Així s’anomena el mètode emprat pels pirates informàtics, per amagar la seva procedència. Mitjançant uns procediments informàtics i programes espia, el hacker aconsegueix suplantar la identitat i controlar l’adreça IP de la seva víctima.

El mètode consisteix en fer un atac massiu des de les diferents adreces IP per provocar un col·lapse a la xarxa. Val a dir que un atac d’aquest tipus no està a l’abast de qualsevol pirata informàtic, ni a nivell de coneixements ni en quant a infraestructura.

RESPONSABILITATS

Si bé Andorra Telecom està analitzant i cercant la font de l’atac, deixa les possibles responsabilitats jurídiques i penals en mans de la justícia.

QUE FARÀ ANDORRA TELECOM ?

Andorra Telecom inverteix en seguretat, i hi continuarà invertint a fi d’evitar situacions com la viscuda, tot i que lamentablement els cyberdelictes es sofistiquen molt ràpidament.

2 comentaris

  1. Proposo declarar la guerra als paisos asiàtics, però sense armes, amb guerra intel·ligent. Proposo enviar-los’hi 100 funcionaris i els enfonsarem el pais.

  2. Claro que si, ataque coordinado y sofisticado en Andorra, tenemos tal calidad en conexiones que somos envidiados. No se lo creen nada mas que ellos. Excusas por un fallo interno.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada