El 9è Premi Coca-Cola de Relat Breu entra en la seva fase final

El Premi Coca-Cola de Relat Breu d’Andorra entra en l’etapa decisiva. Demà 20 d’abril, el jurat decidirà els relats guanyadors de la 9a edició.

El passat mes de març, 112 alumnes de 14 anys, triats pels seus professors per representar els 9 centres escolars del país, van ser convocats per elaborar un relat a partir d’una frase donada. El resultat, 49 escrits en llengua catalana, 38 en llengua castellana i 25 en llengua francesa.

Un jurat format per professors dels tres sistemes educatius, ha valorat aquests treballs i n’ha proposat 9 per a ser premiats. Un segon jurat, format per tres personalitats de l’àmbit de la cultura i de l’educació resoldrà la classificació final.

En aquesta edició, aquest 2n jurat comptarà amb el periodista i escriptor manresà Genís Sinca, que acaba de publicar Malparits!, una novel·la ambientada en bona part a Andorra. Sinca, que inicià la seva carrera periodística al Diari d’Andorra, compartirà aquesta tasca amb, M. Teresa Cairat, filòloga i un referent en el món educatiu andorrà i l’historiador i escriptor Albert Villaró, col·laboradors d’aquest certamen en diverses ocasions.

Els guanyadors es donaran a conèixer el dia 3 de maig en un acte presidit pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior i pels representants de les empreses patrocinadores. Els professors dels alumnes premiats rebran també un obsequi de reconeixement.

El premi de relat breu és una proposta de Coca-Cola Iberian Partners, empresa que comercialitza aquest producte a Catalunya, organitzada pel Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, amb la col·laboració de la distribuïdora andorrana DISAND, SA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.