congres turisme neu

Aquest matí ha tingut lloc la signatura del conveni entre el Comú de Sant Julià de Lòria i el Govern d’Andorra per a l’organització del 9è Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya que se celebrarà entre el 2 i el 4 de març del 2016. La cònsol major de la parròquia amfitriona, Montserrat Gil, i el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, han estat els encarregats de signar aquest acord. El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns, del Govern d’Andorra i de l’Organització Mundial de Turisme, i té una periodicitat biennal.

El Congrés compta amb un pressupost inicial de 166.000 euros, dels quals Andorra Turisme n’aportarà 60.000, els comuns col·aboraran amb 12.000 euros cadascun, als quals s’afegeix el romanent restant de la darrera edició de quasi 23.000 euros.

Els objectius per aquesta són obtenir amplis coneixements sobre el turisme d’aventura i esportiu, millorar la qualitat de les ponències i donar satisfacció a les expectatives d’un públic professional que s’espera més nombrós que en l’edició del 2014, en la qual van participar 430 professionals provinents de 31 països.

El certamen mantindrà la seva marca (MOUNTAINLIKERS) i la seva imatge continuarà vinculada als usuaris fascinats per la muntanya i que comparteixen les seves experiències a la xarxa. Els organitzadors estan convençuts que esport i aventura poden ser una excel·lent combinació prometedora per a les destinacions de muntanya.

En aquesta edició del congrés s’han introduït alguns canvis en l’estructura de l’organització com són la contractació d’un expert en el sector del turisme com a director científic, Christopher Hinteregger, expert en el sector del turisme, que té com a missió principal donar un nou impuls al Congrés i presentar un programa més atractiu pel sector professional internacional. També hi ha un canvi en les dates de celebració del congrés, que es farà en plena temporada d’hivern ressaltant així que és l’únic congrés mundial que tracta de neu, esquí, hivern i d’activitats d’hivern, a més a més del turisme a la muntanya la resta de l’any.

Una altra de les novetats que presenta el congrés és l’organització per part de la Fundació OMT·THEMIS, d’un curs (workshop), que es durà a terme els dies 4 i 5 de març, sobre algun tema d’interès turístic.

D’altra banda, està previst que el 4 de març els participants al congrés, puguin visitar les instal·lacions de Naturlandia, Grandvalira, Vallnord i Caldea-Inúu entre altres.

Aquesta 9a edició acollirà una trentena d’experts. El contingut versarà sobre el potencial de les destinacions de muntanya per crear valor afegit mitjançant el turisme esportiu i d’aventura durant tot l’any, exposant casos d’èxit. Una de les temàtiques a debat serà el turisme esportiu, de quina manera ofereix oportunitats per a les destinacions de muntanya alhora que preserva la seva sostenibilitat. Altres sessions tractaran de com comunicar i com fer rendible una destinació que ofereixi activitats de lleure i d’aventura, de quin rol tenen l’esport i la salut en els nous estils de vida, com es diversifica l’oferta a l’hivern, etc. La versió definitiva del programa es presentarà d’aquí a un mes aproximadament, i els organitzadors preveuen tenir la confirmació dels ponents durant el pròxim mes de novembre.

La campanya de comunicació començarà el present mes d’octubre, amb les trameses de butlletins i notes de premsa als destinataris registrats en les passades edicions. L’OMT, per la seva banda, divulgarà el Congrés als estats membres, als seus membres afiliats, i a una llista de més de 2.000 destinacions de muntanya.

(Foto: Comú de Sant Julià de Lòria)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada