El 9è Concurs de guions per a joves rep 137 originals

El Servei de Política Lingüística ha rebut 137 treballs —32 més que en l’edició passada— d’alumnes de tots els sistemes educatius que, individualment o en grup, aspiren als sis premis del novè Concurs de guions televisius. Els premis es reparteixen en les dos categories en què es divideix el Concurs segons els cursos (categoria A: 3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO, troisième i seconde; i categoria B: 1r i 2n de batxillerat, première i terminale, DEP i batxillerat professional).

Després que al novembre el guionista Albert Galindo oferís sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos (que han de ser en català i inèdits, de tema lliure, breus, realistes i amb pocs personatges), el jurat escollirà deu finalistes i els tres millors guions de cada categoria. Els finalistes rebran un diploma i material de promoció i els tres primers també s’enduran vals de compra de 350, 250 i 150 euros cedits per uns grana magatzems.

La pròxima fase d’aquest projecte serà l’elaboració de dos curtmetratges. Com ja és tradicional, els alumnes de batxillerat artístic i de la comunicació de l’Escola Andorrana interpretaran i enregistraran els dos millors guions, i els curts es projectaran en l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc a final de curs. Els vídeos també es podran veure a través del web del Servei (www.catala.ad) i a Andorra Televisió.

Paral·lelament, i com a novetat d’aquesta edició, es posarà en marxa un grup de voluntaris que rebran formació teatral i començaran a treballar amb diversos textos, amb el suport de l’actor Alfons Casal, per fer-ne una representació en l’acte de lliurament de premis.

L’altra novetat serà un programa especial a Andorra Televisió que inclourà l’emissió dels dos curtmetratges, un resum de tot el procés creatiu del certamen i una taula rodona amb els mateixos protagonistes.

El Concurs de guions té l’objectiu de fomentar el català en un àmbit i un segment d’edat en què l’oferta en aquesta llengua és minoritària compta amb el suport de Ràdio i Televisió d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *