El 98,1% (51) dels 52 alumnes de l’Institut Joan Brudieu que es van examinar de les  proves d’accés a la universitat (PAU) en la seva totalitat (fase general + fase específica) els dies 12, 13 i 14 de juny podran accedir el curs que ve a la universitat. El percentatge d’aprovats és idèntic, sis dècimes inferior, al de l’any passat (98,7%).

Si comparem aquestes dades amb les dades globals de Catalunya, ens adonem que el 96,42% (28.196) dels 29.243 alumnes presentats les van aprovar (96,60%, any 2018). A Lleida, aproven 1.702 alumnes.

Conclusió: l’alumnat de l’Institut Joan Brudieu supera la mitjana catalana (1,68%).

Cal esmentar, a més, el 100% d’aprovats a la prova externa per obtenir el títol de baccalauréat (4 alumnes aprovats de 4 presentats) de la primera promoció del Batxibac a l’Institut Joan Brudieu. Aprovant aquest examen, i juntament amb el Batxillerat aprovat, obtenen una doble titulació: Batxillerat i Baccalauréat (Batxibac). A més, aquesta nota els equival a la fase general de les PAU, i és per això, que aquests alumnes tan sols s’han presentat a la fase específica de les PAU i no comptabilitzen en aquestes estadístiques de PAU. Entre els quatre alumnes del Batxibac, n’hi ha un alumne, noi, que ha obtingut com a nota final del títol de baccalauréat una nota superior a 9, en concret, 9,19.

La nota mitjana dels estudiants de l’Institut Joan Brudieu aprovats en aquestes PAU és de 6,631, mentre que a Catalunya ha estat de 6,617 i a la demarcació de Lleida de 6,637. En aquest cas, la mitjana de l’alumnat l’Institut Joan Brudieu ha estat superior a la mitjana catalana i lleugerament inferior a la mitjana lleidatana.

La nota mitjana dels expedients acadèmics de l’alumnat aprovat de l’Institut Joan Brudieu en aquestes PAU ha estat de 7,65, mentre que a Catalunya ha estat de 7,41 i a la demarcació de Lleida de 7,56. En aquest cas, la mitjana de l’alumnat l’Institut Joan Brudieu ha estat superior a la mitjana catalana i a la mitjana lleidatana.

La nota mitjana definitiva d’accés a la universitat de l’alumnat de l’Institut Joan Brudieu ha estat de 7,242, mentre que a Catalunya ha estat de 7,093, i a la demarcació de Lleida, de 7,188. En aquest tercer cas, la mitjana de l’alumnat de l’Institut Joan Brudieu ha estat superior a la mitjana catalana i a la mitjana lleidatana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada