cincaEl ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, ha fet balanç durant la roda de premsa posterior al Consell de ministres del grau de compliment de les obligacions tributàries per part dels empresaris. Cal recordar que el 31 de gener finalitzava el termini per la presentació de les declaracions mensuals, trimestrals i semestrals de l’Impost General Indirecte (IGI). De les 5.520 declaracions globals estimades s´ha tancat amb 5.216, el que representa el 94,5 per cent d’acompliment.

El nombre de declaracions mensuals es va elevar el desembre a 314, una xifra molt superior a les 215 registrades el passat gener. Aquesta evolució obeeix al fet que les empreses de nova creació estan obligades a acollir-se a les declaracions mensuals durant el primer exercici.

Pel que fa a les declaracions trimestrals, se n’han presentat 1.595 corresponents al quart trimestre del 2013, una xifra que s’espera que encara pugui evolucionar en dies pròxims. En total suposa un grau de compliment del 96,08 per cent respecte les 1.660 declaracions estimades.

Les declaracions corresponents al darrer semestre del 2013 s’eleven a 3.307, un percentatge que representa el 91,8 per cent de les 3.600 previstes. Aquesta estimació ja s’ha realitzat amb les dades actualitzades. Les dades evidencien la conscienciació dels obligats tributaris prenent com a referència que a aquestes altures l’anterior semestre el nombre de declaracions se situava en les 3.147 declaracions.

El ministre també ha informat del creixement de les declaracions presentades per internet. Així, de les declaracions d’IGI, el 58 per cent s’ha realitzat presencialment i el 42 per cent per la via telemàtica.

El ministre Cinca ha destacat la conscienciació dels ciutadans i l’assentament del sistema fiscal, alhora que ha remarcat la necessitat de presentar les declaracions de manera esglaonada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada