El 9’04% de la població ha passat la Covid segons els tests fets fins ara

Quadre de percentatge de tests segons resultats d'IgM i IgG
Quadre de percentatge de tests segons resultats d’IgM i IgG

Fins al dia d’avui s’han realitzat un total de 56.635 tests d’anticossos de les 66.324 persones que s’han inscrit. S’han enviat 46.565 SMS i s’han realitzat 229 proves PCR posteriors de les que s’han confirmat 20 casos positius.

Segons dades de divendres passat, quan s’havia realitzat més del 50% de les proves, el 9,04% de la població ha passat ja la malaltia, una xifra molt propera als pronòstics que es fixaven en no més del 10%. Amb 40.946 tests realitzats, el 90,1% de les proves han donat un doble negatiu en IgM i en IgG; l’1,26% han resultat negatiu en IgM i positiu en IgG; el 5,41% han donat postiu en IgM i negatiu en IgG i finalment el 2,38% han resultat positiu tant en IgM com en IgG.

En la roda de premsa d’aquesta tarda el cap de Govern i el ministre de Salut han recordat també que encara es poden inscriure aquelles persones que no ho hagin fet fins ara. Així mateix han informat que s’ha contactat amb un miler de frontereres als que se sotmetrà al test d’anticossos en els propers dies i que els que no hagin estat contactats poeden trucar al 875 610.

Pel que fa a la segona volta, comença dimecres per als sanitaris, sociosanitaris i cossos especials. Diumenge serà el torn dels voluntaris i les seves famílies i a partir de dilluns de la població en general.

 

TOTES LES NOTÍCIES