ponents-congres-neuEl director de Turisme, Sergi Nadal, i el cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, han presentat aquest dimarts el 8è Congrés mundial de turisme de neu i muntanya, que tindrà lloc entre els dies 9 i 10 d’abril al centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Nadal ha recordat que aquest congrés, que té com a títol ‘Mountainlikers: Noves tendències del turisme de muntanya a l’estiu’, tractarà per primer cop de manera exclusiva la temàtica de la promoció de les destinacions durant el període estival.

De moment ja s’han inscrit 250 persones, tot i que la previsió és que aquesta xifra pugui incrementar-se durant els pròxims dies entre 50 i 100 inscripcions més. Entre els ja inscrits hi ha 73 estrangers de 19 països diferents, mentre que ja hi ha 35 periodistes acreditats i, com a novetat, 80 alumnes de batxillerat també assistiran a algunes de les ponències.

A la vuitena edició del Congrés es tractaran específicament les noves tendències del turisme de muntanya a l’estiu i de les eines al nostre abast per desestacionalitzar l’oferta: els nous productes adaptats als nous sectors de mercat i als mercats emergents, les aplicacions mòbils i de geolocalització com a eina de difusió i promoció, els complexos turístics de muntanya que triomfen arreu, el valor de les icones en el desenvolupament i la comercialització turístics, els grans parcs temàtics de natura d’Europa i els Estats Units, i el creixement de la pràctica d’esports associada a espais naturals.

El Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya és una iniciativa dels set comuns i del Govern d’Andorra, juntament amb l’Organització Mundial de Turisme, amb la voluntat de constituir un fòrum de debat permanent sobre el desenvolupament i la sostenibilitat del turisme en zones de muntanya. Té una periodicitat biennal i l’organitzen els comuns de manera rotatòria.

Des que va començar l’any 1998, el Congrés ha tractat sobre les temàtiques més innovadores de cada moment, fruit de l’anàlisi de les tendències turístiques i socials, de la conjuntura econòmica, i del desenvolupament d’eines de comunicació i d’anàlisi.

Per aquest motiu, i avalat per l’increment de participants edició rere edició, el Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya d’Andorra esdevé un referent internacional d’intercanvi de coneixement sobre les tendències, les eines les i oportunitats de desenvolupament turístic en territoris de muntanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada