smartphonesEl 85% del total dels mòbils que hi ha actualment a Andorra són smartphones, segons informa Andorra Telecom. Un estudi fet per la companyia ha detectat el creixement constant de l’ús d’aquests telèfons intel·ligents entre la població del Principat, arribant a un percentatge del 85% del parc de telèfons mòbils d’Andorra. Aquesta xifra és significativament elevada tenint en compte els percentatges d’altres països com Espanya, on a l’octubre del 2012 el 63,2% dels usuaris de mòbils feien servir un smartphone.

Andorra Telecom ha estudiat el nombre d’smartphones que hi ha al país i també quins són els més freqüents. De l’estudi fet per la parapública se’n desprèn un elevat ús dels telèfons intel·ligents entre la població del Principat, arribant fins al 85% del total de telèfons mòbils del país.

El percentatge d’smartphones a Andorra és especialment significatiu si es compara amb els països veïns. L’estudi La sociedad de la información en España 2012 fet per Telefónica va situar en un 63,2% el percentatge d’smartphones a Espanya entre els usuaris de telèfons mòbils, i apuntava, a més, que aquest era el percentatge més alt entre les cinc majors economies d’Europa. De fet, si la xifra es compara amb França, al país veí del nord el 51,4% dels telèfons mòbils eren smartphones a l’octubre del 2012.

D’altra banda, l’estudi d’Andorra Telecom també ha detectat quins són els smartphones més utilitzats al país, i el Samsung Galaxy Mini és el que encapçala el rànquing. Aquest és un smartphone considerat de gama baixa. Tot seguit, l’Iphone 4 és el segon més freqüent i l’Iphone 4S ocupa el tercer lloc d’entre els mòbils que té més gent al Principat.

Entre els setze telèfons més usats a Andorra només n’hi ha quatre que no siguin smartphones, el més popular el Nokia 1616 que ocupa el setè lloc en el rànquing de telèfons mòbils del país.

A més, tal com s’observa a les dades facilitades per Andorra Telecom, entre els quinze telèfons mòbils més vistos a Andorra només hi ha les marques Samsung i Apple per a smartphones i Nokia i Samsung per a telèfons mòbils clàssics. El setzè lloc de la llista és per a la Blackberry Curve.

La tendència andorrana encaixa amb la de la resta de països, ja que Samsung és actualment la marca que predomina en el mercat dels smartphones arreu. També és així a Espanya, on segons un estudi recent de Kantar Worldpanel, els Samsung Galaxy són els telèfons més venuts de totes les games.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada