El 73% d’empresaris familiars andorrans té molta confiança en el futur dels seus negocis

Els empresaris familiars d’Andorra confien en la fortalesa econòmica de les seves companyies a dotze mesos. Encara que l’escenari regulador, polític i comercial del darrer any ha estat marcat per la incertesa tant en el mercat local com en l’europeu, el 73% de les empreses familiars d’Andorra, el mateix percentatge que en l’àmbit europeu, ha expressat que té confiança o molta confiança en la situació econòmica del seu negoci. Aquest és un dels resultats del ‘Baròmetre Europeu de l’Empresa Familiar’ en la seva edició andorrana que ha dut a terme la consultora KPGM. L’informe es basa en una enquesta duta a terme a 26 països europeus en la qual s’han recollit 1.576 respostes. L’edició d’Andorra reflecteix el que han indicat els 32 directius d’empreses del país que hi han participat.

Segons es desprèn de les respostes, l’empresa familiar andorrana afronta el futur amb un optimisme realista, a la vegada que manté la seva vocació de creixement a llarg termini dins de la família. Només un 12,5% dels empresaris familiars consultats a Andorra contempla la venda del negoci en els propers tres anys, xifra que està en línia amb la mitjana general (12%). No obstant, els reptes que han de superar les empreses familiars són complexos i requereixen d’un enfocament estratègic clar, que respongui amb agilitat tant als bons resultats a curt termini com a la necessitat d’innovar i posicionar-se en el nou entorn digital.

L’estudi s’ha donat a conèixer coincidint amb la 18a assemblea de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) que s’ha fet a Soldeu. El president de l’EFA, Francesc Mora, ha dit que “l’empresa familiar sempre ha demostrat més resiliència davant els riscos geopolítics i avatars econòmics”.

TOTES LES NOTÍCIES