El 6è Festival de Música Antiga dels Pirineus s’estén a 28 municipis i oferirà 43 concerts

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha estat l’escenari aquest dimarts de la roda de premsa de presentació del 6è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) que se celebrarà en 28 municipis entre l’1 de juliol i el 27 d’agost. La roda de premsa ha comptat amb la participació de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol;  el director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; i l’alcalde de Bossòst, Amador Marqués.

Durant la seva intervenció, la vicepresidenta de l’IEI, ha destacat que el renom de les formacions que participen al festival és d’una altíssima qualitat. La oferta musical que es gaudirà és molt diversa amb grans formacions, duets, solos, o quartets proposant una amalgama de possibilitats que permetran viure en primera persona l’excel·lència de la música antiga de la ma de grans professionals del cant i dels instruments musicals.

L’alcalde de la Seu d’Urgell ha dit que una de les novetats d’enguany és el FeMAP social, que vol acostar la música a sectors de la societat que en puguin quedar al marge, ampliant la cobertura del festival a tota la ciutadania.  També ha recordat que el FeMAP s’ha convertit en el festival de música antiga més gran d’Europa. Només en sis edicions.

De la seva banda, el director del FeMAP ha recordat que el festival compta amb un pressupost d’uns 400.000€. Al mateix temps, l’alcalde de Bossòst s’ha referit a la combinació que patrimoni arquitectònic –especialment el romànic- i música aconsegueixen amb el festival.

En aquesta sisena edició s’arriba enguany a una xifra rècord de 28 municipis participants, amb un programa ambiciós tant pel que fa al nombre de poblacions que abraça, com a nivell artístic. Amb 43 actuacions, que transcorreran arreu del Pirineu de Catalunya, Andorra i Catalunya Nord, es tracta del festival de música antiga de major magnitud de tot Europa.

El Festival de Música Antiga dels Pirineus tindrà lloc entre l’1 de juliol i el 27 d’agost, i actuaran formacions procedents de Catalunya, Galícia, Andalusia, Madrid, País Valencià, Euskadi, Itàlia i França.

El FeMAP comptarà, a més, amb dos produccions pròpies: ‘Vivaldi Quatre Estacions’, a càrrec d’una orquestra creada a l’efecte i dirigida per Joan Espina, i ‘Les músiques del Baró de Maldà’, a càrrec del Quixote Quartet i l’actor Carles Canut

Els concerts inaugurals els protagonitzaran les Quatre Estacions a la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Berga els dies 1, 2 i 3 de juliol, respectivament.

Per la tarda està previst un concert a l’Aula Magna a càrrec del conjunt vocal de càmera Musica Reservata de Barcelona, especialitzat en música religiosa del segle XVI

TOTES LES NOTÍCIES