El 6è festival Canòlich Music impulsa el protagonisme dels joves

L’objectiu principal del 6è festival de música cristiana Canòlich Music serà el de “donar protagonisme als joves”, tant en la preparació de les activitats que se celebraran a Sant Julià el propers dies 16 i 17 de novembre, com en la seva execució. El festival es troba en el marc de la cloenda del ‘Sínode dels joves, la fe i el discerniment vocacional’ i compta amb la premissa d’entendre el paper que té la música en els joves com a eina educativa per a la transmissió de valors. Tal i com ha confirmat el delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, Pepe Chisvert, cada any s’intenta treballar amb uns valors determinats i, enguany, aprofitant la celebració del 70è aniversari de la Declaració universal dels drets humans, el festival buscarà transmetre als joves el valor d’una alimentació saludable, tot i comptant amb la col·laboració del ministeri de Salut. Per tant, la música i les experiències de solidaritat i reflexió tindran un paper fonamental durant el festival.

El proper 9 de novembre, se celebrarà una formació amb 40 estudiants d’ESO i Batxillerat dels diferents sistemes educatius que ja han participat en altres edicions i que, juntament amb l’equip organitzador, portaran endavant tots els esdeveniments. A més, s’espera la participació de joves i adolescents tant del Principat com d’arreu de Catalunya. En aquest sentit, Chisvert ha assegurat que “volem que sigui un espai de trobada i fer d’Andorra una cruïlla de camins”.

En aquest sentit, el delegat de Joventut del Bisbat d’Urgell, Lluís Plana, ha assegurat que “som l’activitat que mou joves amb nit inclosa de més participació a Andorra i Catalunya”. Per tant, el que es pretén és oferir una doble vessant; d’una banda, donar a conèixer encara més el festival i obrir les portes a joves d’altres territoris i, de l’altra, fomentar l’estil de música religiosa. “Estem donant a conèixer grups musicals que estan a llistes d’Anglaterra i els Estats Units i tenen una importància molt significativa”, ha afirmat Plana. Els joves, per tant, viatjaran amb els seus monitors i mestres a Sant Julià i tindran la oportunitat de compartir espais, tallers i concerts.

Quant al programa, els actes s’iniciaran el divendres 16 de novembre a la nit, on es comptarà amb les actuacions dels grups musicals ‘Sal 150’ i, posteriorment, actuarà el DJ ‘Gui Brazil’. Pel que fa al dissabte, a les 10.45 hores, es realitzarà un taller relacionat amb els drets humans sota el nom ‘Són per a tu, són per als altres’. A les 16 hores es reprendran els tallers. Cap a les 18.30 hores tindrà lloc l’Eucaristia, que comptarà amb música en directe de l’artista ‘David Pradas Project’ i s’espera una assistència al voltant de 1.500 persones. En aquest sentit, Plana ha afirmat que “no busquem molta participació sinó consolidar els joves que tenim i que estiguin compromesos amb el nostre país”. Una vegada es faci fosc, es reprendran les actuacions musicals amb els grups ‘Cor Rock d’Encamp’, ‘LZ7’ i ‘Nira’. El delegat ha informat que “més del 50% dels grups no són catòlics, sinó evangelistes”.

L’acte de presentació també ha comptat amb presència de la tècnica del comú, Montse Cobo, que ha destacat la col·laboració de la parròquia i ha encoratjat l’organització de l’esdeveniment “consolidat des de fa sis anys” i ha assegurat que Sant Julià esdevindrà una parròquia “plena de joves”. El preu d’entrada serà de 20 euros i inclourà l’estada nocturna, les diferents activitats, els concerts, els esmorzars i el sopar del dissabte.