El  68è Congrés Mundial de la Fiabci que Andorra acollirà del 23 al 28 de maig ja compta amb 507 persones de 45 països diferents, la qual cosa el fa viable al 100% econòmicament, tal com ha destacat el president de la Fiabci Andorra, Jordi Ribó. La xifra més important de participants provenen del Japó i els Estats Units, amb gairebé un centenar, però també n’hi haurà de la Xina, Indonèsia o Espanya. Ribó ha subratllat que amb aquest congrés es col·loca “Andorra i el sector immmobiliari a nivell mundial”. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha remarcat el fet que aquest és el primer d’un seguit de congressos “de nivell” que la capital acollirà aquest any i n’ha destacat la repercussió tant per a la parròquia com per al país. De la seva banda, el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha destacat que suposa una oportunitat no només per a un dels sectors més importants del país, sinó també perquè el país es doni a conèixer.

El 68è Congrés Mundial de la Fiabci que Andorra acollirà entre el 23 i el 28 de maig ja té 507 inscrits de 45 països diferents, una xifra que encara pot augmentar els darrers dies ja que, tal com ha comentat el president de la Fiabci Andorra, Jordi Ribó, les inscripcions estan encara obertes. La xifra més important de participants provenen del Japó i els Estats Units, amb gairebé un centenar, si bé hi ha també persones inscrites de la Xina, Indonèsia o Espanya, entre d’altres. Aquest volum de participació fa que el congrés sigui “viable al 100% econòmicament”, tal com ha remarcat Ribó, que ha recordat que el pressupost és de 450.000 euros.

El president de la Fiabci Andorra ha remarcat que amb aquest esdeveniment es col·loca “Andorra i el sector immobiliari a nivell mundial”. Així, ha manifestat que ha de ser una bona oportunitat perquè els participants estableixin lligams i per això s’ha creat una aplicació per “fomentar” aquesta interacció. En el mateix sentit s’ha manifestat el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que ha destacat que també es tracta d’una “oportunitat” per donar a conèixer el país i n’ha destacat la importància de l’esdeveniment, perquè el sector immobiliari és “un dels més importants del país”. Es tracta, segons Camp, d’un sector que es troba en recuperació però ha afegit que cal que se sigui “proactiu” i per això considera que el congrés pot ser l’ocasió perquè es puguin “teixir ponts” cap a col·laboradors internacionals. També ha posat en relleu la temàtica, al voltant de les noves tecnologies, que també es relaciona amb la voluntat del país d’anar cap a un ‘smart-country’.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha remarcat el fet que aquest és el primer d’un seguit de congressos “de nivell” que la capital acollirà aquest any i n’ha destacat la repercussió tant per a la parròquia com per al país, especialment en temporades de baixa afluència turística. En aquest sentit, ha afegit “l’aposta” de la corporació comunal per esdeveniments d’aquest tipus, mentre que Camp ha conclòs que aquesta trobada de la Fiabci pot ser “un exemple” per a d’altres cites.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada