peliJa es coneixen els primers noms dels competidors a aixecar la Concha d’Or de la 62 edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià. Entre els seleccionats cal destacar el debut nord-americà del director belga Michaël R. Roskam, responsable de una pel·lícula tan enèrgica i contundent com “Bullhead” (2011). Roskam presentarà el thriller sobre el crim organitzat “The drop/La entrega” ambientat en diversos bars de Nova York amb un assumpte de blanqueig de diners. “The drop” és l’adaptació d’una novel·la de Dennis Lehane i el film està protagonitzat per Tom Hardy, Noomi Rapace i el recentment desaparegut James Gandolfini.

Altres noms a concurs en el festival basc són el francès François Ozon que retorna a la competició amb “Une nouvelle amie” després de guanyar la Concha d’Or gràcies a “En la casa” (2012). La seva nova proposta s’endinsa de nou en el terreny perillós de les relaciones humanes de la mà de Romain Duris i Anaïs Demosutier per parlar de l’estreta amistat de dues dones que quan una mor demana a l’altre d’ajudar al marit vidu i el seu bebè.

El guanyador de la Palma d’or de Berlin’2012 gràcies a “Bárbara”, l’alemany Christian Petzold, repeteix en el cinema melodramàtic i històric de fons polític amb “Phoenix” de la mà de la mateixa protagonista Nina Hoss. Phoenix parla d’una cantant enviada a un camp de concentració però que retorna desfigurada i voldrà que un cirurgià li reconstrueix el rostre per recuperar el seu aspecte anterior el retrobar el seu marit pianista.

La jove directora francesa de la delicada “Un amour de jeunesse” (2012), Mia Hansen-Love, concorre amb el film “Eden” sobre l’escena electrònica francesa dels 90 de la mà de la parella de DJ’s “Cheers” que coneixeran l’èxit instantani i, també, els excessos i els riscos de la fama. I el veterà i oscaritzat director danès Bille August retorna amb el melodrama familiar “Silent heart” en què una mare malalta anuncia el seu desig de morir en un sopar de retrobament familiar provocant amb aquesta decisió l’obertura de la capsa dels trons del passat.

La coproducció europea “Casanova variations” del vienès Michael Sturminger farà una relectura del mite de l’etern seductor duc de Casanova a partir del seu llibre de memòries Historia de la meva vida i de la mà del reputat actor John Malkovich, que repeteix sota les ordres de Sturminger després de “The infernal comedy: confessions of a serial killer” (2010). I la quota oriental del certamen estarà coberta momentàniament per la pel·lícula “Haemu” del debutant coreà Shim Sung-bo, guionista de “Memories of murder”, i sota patrocini del director d’aquesta, Bong Joon-ho. “Haemu” parlarà de les desventures d’un pesquer que ajudar a introduir immigrants il·legals en el país després d’una catàstrofe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada