cordo-umbilical

Dels  601 parts que hi va haver a Andorra l’any passat, a 263 es va efectuar la donació del cordó umbilical. Representa el 43,7% del total i posa de manifest “la gran solidaritat de les gestants i les famílies d’Andorra”, ha destacat el Govern. Aquestes dades s’han donat a conèixer durant la reunió anual de la Comissió de seguiment del programa de donació d’unitats del cordó umbilical, que ha tingut lloc aquest divendres a matí, i que ha estat presidida pel ministre Carles Álvarez Marfany i pel secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León.

Aquest divendres al matí ha tingut lloc la reunió anual de la Comissió de seguiment del programa de donació d’unitats del cordó umbilical, la qual ha estat presidida pel ministre de Salut, Carles Álvarez Marfany, acompanyat del nou secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León. Hi han estat presents tècnics del ministeri, de l’Organització Nacional de Transplantaments d’Espanya, de l’Organització Catalana de Transplantaments, del Banc de Sang i de Teixits de Catalunya (que és on s’emmagatzemen les unitats de sang de cordó de les donants andorranes), del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària i de la Fundació Crèdit Andorrà (que finança les campanyes de promoció).

Durant la reunió s’han comunicat les dades del 2015, les quals mostren que als 43,7% dels parts que hi va haver a Andorra es va efectuar donació de cordó. En xifres absolutes, representa 263 donacions de 601 parts. Per tot plegat, s’ha destacat el bon funcionament del programa i “la gran solidaritat de les gestants i les famílies d’Andorra”, ha destacat el Govern a través d’un comunicat.

La Comissió de seguiment té com a principal responsabilitat la supervisió del funcionament del programa, però també d’aprovar el pressupost del programa i el calendari d’actuacions, el nomenament dels coordinadors i l’aprovació de les campanyes de formació i comunicació.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada