El 41 Rallye Islas Canarias, un repte majúscul per Vinyes-Mercader

Joan Vinyes – Jordi Mercader, al volant d’un Suzuki Swift R+ de l’equip Suzuki Motor Iberica estaran en el podi del Parc de Santa Catalina (Las Palmas), divendres que ve dia 5, per iniciar la seva participació en el Ral·li Illes Canàries 2017, segona cita del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt a més de ser, també vàlida, per al rellançat FIA Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC).

El Comitè organitzador de la prova ha dissenyat un recorregut exigent per a l’edició 2017 de la seva prova. En total el traçat suma gairebé 600 km, dels quals una tercera part (en concret 207,29 km), seran de velocitat.
El ral·li tindrà dues etapes en les quals es disputaran 6 trams cronometrats en cadascuna. De les 12 especials (8 de diferents) cal destacar la presència, després de 25 anys, d’una especial en ple centre de Las Palmas de 3,30 km. Es correrà al final de la primera etapa.
A part d’aquesta novetat, els escenaris de sempre del centre de la illa tornaran a ser el llocs on es decidiran les diferents classificacions. Sens dubte, les dues passades per San Mateo (25,13 km) en la primera etapa i també la doble passada per Moya (25,20 km) durant la jornada següent, tindran conseqüències decisòries en les esmentades classificacions.

“El Canàries, a més de portar-me bons records, és un ral·li que m’agrada per l’excel·lent ambient que es viu en les especials. Amb una llista d’inscrits excel·lent atreu multitud d’afeccionats tant de les Illes com del continent europeu en general”. Aquesta era l’opinió d’un Vinyes optimista abans d’iniciar el viatge a les illes afortunades, en referència al recorregut afegia: “Són les especials habituals de la part central de la illa, sempre estàs pujant o baixant per carreteres més aviat estretes i amb una climatologia que de vegades complica fins a límits insospitats la dificultat innata de l’escenari
A pesar que no serà fàcil, el nostre objectiu serà seguir en la línia iniciada en el Sierra Morena i poder estar en el podi final de la categoria N5″.

Una temporada més, el Parc de Santa Catalina serà el centre d’operacions de la cursa de més renom de Gran Canaria. Els equips instal·laran les seves assistències en aquesta ubicació mentre que els organitzadors també aprofitaran l’espai per situar el parc tancat, el podi i, en instal·lacions properes, les seus administratives de l’esdeveniment (oficina de carrera, reunions de comissaris, verificacions administratives, sala de premsa, etc.).

El shakedown (dia 4 – 9.00 h) iniciarà l’activitat dels equips amb el vehicle amb el qual competiran. A les 20.30 h de la mateixa jornada es farà la cerimònia de sortida que, en aquesta prova, és particularment multitudinària.

A les 10.00 h de la jornada següent (divendres dia 5) començarà la primera etapa que s’allargarà fins a les 18.00 h del mateix divendres. Entre les 9,30 h i les 17,57 h del dissabte (dia 6)se celebrarà la segona i definitiva etapa.
La cerimònia d’entrega de trofeus, habitualment espectacular i molt àmplia, tancarà el Rallye Islas Canarias 2017.

(Text i foto: Fotoesport)