El 40% dels espanyols no coneix les amenaces que comporta usar el telèfon mòbil

Els espanyols estan prenent consciència dels riscos que comporta la tecnologia. Això és el que es desprèn d’un estudi dut a terme per IPSOS per a Samsung sobre seguretat i privacitat a l’entorn de la telefonia mòbil.

El 72% dels enquestats afirma estar preocupat per la seva seguretat en el mòbil. Les dades no acaben aquí: el 87% té por que algú accedeixi a la informació sensible que emmagatzema en el seu telèfon mòbil mentre que el 82% tem fallades de seguretat en servidors amb dades i claus. Finalment un 79% està preocupat per l’accés a les claus de les targetes bancàries.

A tot això cal afegir-li que el 40% dels espanyols considera que no sap els riscos amb els quals pot trobar-se en la xarxa. Això vol dir que són conscients que existeix una amenaça però no saben per on pot venir. En l’extrem contrari, els internautes espanyols consideren que els majors riscos es troben en les xarxes de Wifi públiques. En aquest cas un 64% és conscient del risc que comporten. A aquest risc li segueixen el robatori de contrasenyes importants amb un 63% i l’accés a dades de persones que demanen les aplicacions amb un 58%.

Finalment, l’estudi revela que per al 91% informar sobre els riscos de la telefonia mòbil hauria de ser obligació per a les companyies del sector