observatori 1

El 40% de la població diu que arriba a final de mes amb dificultats. De fet, la meitat dels enquestats a l’Observatori Andorrà reconeix que haver d’afrontar una despesa extra de 700 euros els suposaria un problema. I és que la situació econòmica preocupa la població. Per a un de cada tres ciutadans la cosa està pitjor que ara fa un any, si bé la majoria reconeix que està igual que uns mesos enrere.

Són dades que reflecteix l’Observatori corresponent al primer semestre de l´any. El 52% de la població considera que la situació econoòmica és regular i un 12% la qualifica de dolenta o molt dolenta. Per exemple, aquesta setmana comencen les vacances escolars i el 18% dels andorrans afirma no poder-se permetre marxar fora de casa almenys una setmana l´any. 2 de cada 3 diuen que han pres mesures els darrers mesos per reduir despeses, com limitar oci, estar-se de capricis o gastar menys en roba. Existeixen percentatges que evidencien situacions molt preocupants, com per exemple que el 12% no pot mantenir la casa escalfada a l´hivern o que el 6% no es pot permetre menjar carn o peix cada dos dies.

Tot i això, es constata un lleuger augment de les persones que perceben una certa recuperació de la situació. Joan Micó, director CRES ha indicat que “quan parlem de percepcions, trobem dades objectives de millora però també va en funció de les espectatives d eles persones”. 

La crisi afecta sobretot les persones més grans de 55 anys, amb escassa formació i que pateixen precarietat laboral.

2 comentaris

  1. 1000€ salari

    9 hores diarias minim

    550€ pis, 200€ menjar,
    50€ electricitat, 100€ calefaccio,
    i ja no queda per res mes

  2. hay empresarios que se aprovechan de una forma desmesurada de la situación laboral del país.. no respetan los derechos de los trabajadores,llevo dos años en la empresa y aun no he firmado ningún contrato,te obligan a trabajar los días festivos sin pagartelos como tal y sin dártelos como recuperables ,te pagan una miseria por horas hagas las que hagas,vas al inspector de trabajo y te dice que no se puede hacer nada a no ser que denuncies.. Lo cual significa quedarte sin trabajo ya que no se puede denunciar anónimamente, y mientras esto no cambie pues nos toca jodernos y a seguir tragando si queremos comer..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada