El 3,4% de la població té problemes amb l’alcohol, segons l’OMS

alcohol2El percentatge d´alcohòlics a Andorra està lleugerament per sota de la mitjana europea. El 3,4% de la població té problemes amb l´alcohol, una xifra que augmenta fins als quatre punts en el conjunt d´Europa. La xifra és preocupant si es té en compte que és superior a la dels estats veïns.

Prop d’un 3,5 % dels ciutadans més grans de 15 anys té dependència de l’alcohol. Ho recull l´informe sobre la situació mundial respecte de l´alcohol i la salut que ha elaborat l´Organització Mundial de la Salut. L’estudi situa per sobre del 5% les persones que tenen problemes amb la beguda, una xifra que queda per sota del 7,5 % de la resta d’Europa.

L’OMS posa de manifest que només un de cada tres ciutadans més grans de quinze anys no ha consumit cap beguda alcohòlica els darrers dotze mesos. L’ens també recull les dades de consum d´alcohol per càpita. Andorra, amb un consum de gairebé 14 litres d´alcohol pur per any i persona més gran de 15 anys, ocupa la sisena posició entre els estats europeus.

Les begudes més consumides són, en primer lloc, vi, seguit de cervesa. El 20% de l’alcohol que s’ingereix al país correspon a licors.