El 31è Aplec Coral de la zona nord, terres de Lleida i Andorra acollirà unes 300 persones

La Coral Rocafort de Sant Julià celebra enguany el seu 50è aniversari i entre els actes que han previst per commemorar la data hi ha l’organització del 31è Aplec Coral de la zona nord, terres de Lleida i Andorra el pròxim 20 de maig. Segons ha indicat el president de la coral, Josep Maria Manubens, prop de 300 persones d’onze agrupacions participaran en la trobada que començarà a les deu del matí amb la rebuda de les corals i seguirà amb una cercavila per la parròquia i acabarà amb un concert conjunt de totes les agrupacions a l’Auditori Claror. D’altra banda, el fundador i director de la Coral Rocafort, Daniel Areny, ha explicat que un altre dels actes d’aniversari que preparen és un concert amb antics components al Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

El pròxim 20 de març onze corals de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) es retrobaran per viure una jornada de música i germanor on es preveu que hi participin prop de 300 persones. Tot i que anteriorment ja s’havien celebrat aplecs de les corals a Andorra i que la Coral Rocafort hi ha pres part en una trentena d’ocasions, coincidint amb el seu 50è aniversari l’esdeveniment s’organitzarà a Sant Julià. ‘És un moment importantíssim haver arribat a aquesta fita’ ha assenyalat el director de la coral, Daniel Areny.

La trobada compta amb agrupacions d’altres parròquies com també d’Organyà, la Seu d’Urgell, Artesa de Segre o Agramunt, entre altres. Una de les que hi serà per primera vegada és els International Singers d’Andorra la Vella.

L’Aplec començarà a les deu del matí amb la rebuda de totes les corals a la plaça Germandat i continuarà a les onze amb la cercavila i actuacions de les agrupacions per la parròquia. Segons ha explicat el president de la Coral Rocafort, Josep Maria Manubens, les agrupacions aniran de dos en dos interpretant dues cançons en cinc punts diferents. Cap a les 13.30 hores la cercavila acabarà a la plaça Germandat amb el Cant de la Senyera i a les 14 hores tindrà lloc un dinar de germanor al Centre Esportiu. A la tarda, començaran els preparatius per a la cantada conjunta que se celebrarà a les 18 hores a l’Auditori Claror, on totes les corals interpretaran juntes sis obres.

Activitats per celebrar el 50è aniversari

Tot i que Areny ha reconegut que l’organització de l’Aplec ha portat molta feina, no és tan emotiva com altres actes que estan preparant per la celebració del 50è aniversari.

Entre els que ha volgut desvetllar aquest dijous hi ha una exposició fotogràfica amb imatges de la Coral de petits cantaires lauredians i de la Coral Rocafort, una cantada a la plaça major de Sant Julià per la Festa Major – ‘que no s’havia fet mai fins ara’, ha remarcat el director de la coral- i una trobada amb antics membres de l’agrupació el 13 d’octubre al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. En aquesta ocasió es reuniran amb una cinquantena d’excantaires que pujaran a l’escenari per compartir amb els actuals components de la coral un parell de temes.

A més, des de la coral fan una crida tant a antics cantaires com a tota la població laurediana a participar en la diada.

TOTES LES NOTÍCIES