El 30% de la població té una nòmina per sota dels 1.200 euros i prop del 15% cobra menys del salari mínim. Aquestes han estat les dades exposades pel Govern arran de les preguntes al Consell General en matèria de salaris.

Durant el darrer any, els salaris han patit una reducció significativa pel que fa a les franges inferiors al salari base i la franja de 962 euros a 1.200 euros. El setembre del 2014, un 12,9% de la població activa cobrava el salari base o menys. Aquesta dada s’ha incrementat aquest últim any fins a situar-se en el 15,2%.

Així mateix, el percentatge d’assalariats que cobraven entre 1.500 i 2.500 euros ha disminuït un 2,5% respecte de setembre de l’any passat. D’altra banda, els assalariats que percebien menys de 1.200 euros s’ha incrementat en un 4,5%.

Les dades ofertes arran de les preguntes al Consell General han confirmat la precarització d’aquest últim any al mercat laboral. Les dades, a més, mostren que el 71% de la població percep un sou per sota dels 2.000 euros.

9 comentaris

  1. No es pot treballar amb la por de no demanar els teus drets laborals per perdre la teva feina i respecte al sou es tan facil com anar a illa carlemany i demanar quans treballadors cobren mes de 1200€ de mitja al mes. Hi ha gent que ho esta pasant molt malament.

  2. Triste pero cierto! Cada vez los sueldos mas bajos y los gastos mas altos. Juegan con el miedo d la gente y las dificultades d las familias para pedir mas a cambio de menos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada