Els treballs d’instal·lació de les xarxes d’allaus en el corredor d’allaus H4 es reprendran el dilluns 28 de maig. La DIR Sud-Ouest, vol que la intervenció sigui respectuosa amb el medi ambient en què es desenvolupa: un ecologista estarà present de forma regular per formar al personal de l’obra i garantir el compliment dels compromisos adients respecte a la protecció d’espècies protegides.

Es requerirà d’heliportatge per transportar equips i treballadors fins a l’H4. Tot el personal present estarà rigorosament securitzat, ja que els pendents empinats del corredor representen cert risc.

Les condicions meteorològiques extremes (vent i neu) limiten el període d’intervenció. Si el treball no s’ha completat abans de les primeres nevades, es programarà una nova fase de treball a partir de mitjans d’agost de 2019.

El cable Catex, que permet el despreniment d’allaus a l’hivern, ha estat desmuntat. Els treballs programats per al 2018 consistiran en la instal·lació de 6 tipus de pantalles en 46 línies, és a dir, 998 metres en total.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de l’Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020).

L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada