El 24è Saló de la Infància i de la Joventut d’Andorra amplia el calendari i en lloc de tenir una durada de set dies, aquest any serà de nou. Obrirà les portes del 27 de desembre a l’1 de gener a Encamp, i del 3 al 5 de gener al Pas de la Casa, en horari de 16 a 21 hores. L’entrada serà de 4 euros al dia i s’ofereix un forfet de 14 euros a Encamp i un de 7 euros al Pas de la Casa que permetrà engtrar al Saló cada dia. Entre les novetats cal destacar que aquest any s’ha ampliat l’oferta de simuladors, ja que són una de les activitats més demandades pel públic adolescent, els espectacles seran itinerants per tot l’espai, i la barra del bar serà gestionada pel FC Encamp, que destinarà part dels beneficis a Càritas i engegarà una campanya de recollida de joguines. El conseller de Joventut i Esports, Jordi Rogel, ha assegurat que s’han marcat l’objectiu d’aplegar al voltant de les 8.000 persones.

Del 27 de desembre a l’1 de gener a Encamp, i del 3 al 5 de gener al Pas de la Casa, torna el Saló de la Infància i la Joventut d’Andorra, que ja va per la seva 24a edició. En aquesta ocasió amplia els dies i en lloc d’estar obert durant una setmana, ho farà durant nou dies amb una gran quantitat d’activitats i espectacles lúdics, esportius, d’aventura o manualitats per a infants i joves d’entre 2 i 18 anys.

Entre les novetats cal destacar diversos simuladors que no han vingut mai al país com ara un de ràfting, un de surf, un de bicicleta de muntanya, o un d’ala delta. A més, aprofitant el nou camp de futbol 7 es muntaran dos circuits de ‘rollerball’, i al passeig hi haurà un circuit de murs d’escalada i una paret ‘Spiderman’. Pel que fa als espectacles que fins ara es feien a l’escenari, aquest any canvien el format i seran itinerants pels diferents espais del Saló. El cap d’àrea de Museus i Tradicions, Àlex Arno, ha assegurat que els simuladors triomfen entre els adolescents, i per això “hem volgut portar-ne de nous que donin sensacions i en els quals els nens hagin de demostrar aptituds”.

L’any passat es va arribar a les 6.500 persones durant tota la durada del Saló, i aquest any, amb l’ampliació de dies, el conseller de Joventut i Esports, Jordi Rogel, ha explicat que s’han marcat l’objectiu d’aplegar-ne unes 7.500 o 8.000.

Aquest esdeveniment compta amb 20 patrocinadors, entre ells Andorra Turisme que hi ha volgut donar suport “perquè és un esdeveniment consolidat i conegut pels ciutadans d’Andorra però també pels turistes i visitants”, segons el director de Productes i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres. A més, Torres ha destacat que es tracta d’un element dinamitzador per als turistes del país, ja que “no és un projecte que faci venir més visitants però sí que incrementa la seva satisfacció”.

El Saló s’obrirà en horari de 16 a 21 hores i el preu de l’entrada és de 4 euros. Tanmateix s’ha habilitat un forfet que permetrà accedir-hi cada dia i que té un cost de 14 euros per a Encamp i 7 euros per al Pas de la Casa.

Aprofitant l’afluència de gent, el FC Encamp, que gestionarà la barra del bar, engegarà una campanya de recollida de joguines, i a més, destinarà part dels beneficis de la barra a Càritas.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada