El  nombre de vehicles que han entrat al país al llarg de l’any passat ha estat de 4.267.815, el que representa un augment del 2,6% respecte a l’any 2015, en què van entrar un total de 4.160.202 vehicles, segons les dades fetes públiques aquest dijous pel Departament d’Estadística. Els vehicles que han entrat per la frontera hispanoandorrana han augmentat un 4,2%, tot i que els que han entrat per la frontera francoandorrana han disminuït en un 0,7%. Així mateix, el nombre de vehicles que ha entrat durant el mes de desembre ha estat de 403.049, la qual cosa suposa un creixement respecte al mateix mes de l’any anterior del 5%. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, al desembre l’augment ha estat del 5,4% i a la frontera francoandorrana, del 4,3%.

Les dades facilitades aquest dijous pel Departament d’Estadística mostren que el nombre de vehicles que ha entrat al país durant l’any 2016 ha estat de 4.267.815, amb un augment del 2,6% respecte a l’any 2015, en què van entrar 4.160.202 vehicles. Els vehicles que han entrat per la frontera hispanoandorrana han augmentat un 4,2%, tot i que els que ho han fet per França han disminuït en un 0,7%.

Així mateix, les dades mostren que el nombre de vehicles que ha entrat durant el mes de desembre ha estat de 403.049, el que suposa un augment respecte al desembre de l’any anterior del 5%. El total de turismes ha tingut un increment del 4,7% i el de vehicles pesants del 21,5%. Els turismes provinents d’Espanya han augmentat un 4,8% i els provinents de França ho han fet en un 4,3%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut un creixement del 24% per la frontera hispanoandorrana i del 4,3% per la francoandorrana.

Finalment, pel que fa a les dades ajustades -sense la influència dels festius, ponts o altres efectes estacionals i de calendari- les variacions mensuals del total de vehicles presenten una tendència a la baixa en els darrers tres mesos, encara que aquest mes de desembre no hi ha hagut variació. Les variacions mensuals de l’entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana es mantenen amb una tendència estable, al llarg dels darrers tres mesos, i al desembre s’han situat en un 0,4% positiu. Pel que fa a les variacions mensuals per la frontera francoandorrana, presenten una tendència a la baixa, tot i que positiva, al llarg dels darrers dos mesos, però amb un augment per a aquest últim mes de l’1,8%.

(Textt i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada