El 1r Campionat Internacional de Scrabble en català atreu participants d’arreu de Catalunya i Andorra

scrabble

Per  primer cop, Encamp ha acollit el Campionat Internacional de Scrabble en català, un concurs organitzat per la Biblioteca Comunal d’Encamp i la Federació Internacional de Scrabble en català, on hi han participat 14 persones arribades de Barcelona, Girona, La Seu d’Urgell o Andorra, entre altres. El cap de la Biblioteca Comunal d’Encamp i impulsor del Campionat Internacional de Scrabble en català, Alfons Codina, ha assegurat que “l’objectiu d’aquest concurs és la pràctica de la llengua catalana i fomentar l’intercanvi amb gent de Catalunya”. Codina també ha destacat que en aquesta primera edició ha participat gent de Barcelona, Girona, La Seu d’Urgell i Andorra “estem molt satisfets, ja que, a Andorra hi ha molt bon nivell de Scrabble”. El campionat que s’estendrà al llarg de tot aquest dissabte i un cop acabades les partides, a les set de la tarda es realitzarà el lliurament de premis.

Campionat Internacional de Scrabble en català, en el qual han participat unes 14 persones arribades de diferents indrets de Catalunya, com ara Barcelona, Girona o la Seu d’Urgell. A més, també ha participat gent del país en aquest concurs organitzat per la Biblioteca Comunal d’Encamp i la Federació Internacional de Scrabble en català. L’impulsor del concurs i cap de la Biblioteca Comunal d’Encamp, Alfons Codina, ha remarcat la importància d’acollir un esdeveniment així al país, ja que, “aquest és el cinquè campionat de Scrabble que celebrem, tot i que, mai l’havíem fet a escala internacional”. A més, Codina també ha destacat que aquest campionat es realitza coincidint amb el Dia Mundial de les Biblioteques, que se celebrarà el proper dilluns.

Un dels grans objectius del campionat, segons Codina “és la pràctica de la llengua catalana”, tot i que la participació internacional també permet “compartir experiències, mots i paraules amb gent de fora del territori”, tal com ha destacat l’impulsor del Campionat. No obstant això, Codina ha explicat que el principal objectiu és “passar-ho bé i crear germanor”. En el concurs també han pres part aficionats al joc i professionals, donat que el campionat permet sumar punts a la lliga que es disputa a Catalunya d’aquest joc, per això, tots els participants al concurs reben una puntuació en funció dels resultats de les seves partides i aquells que juguen per primer cop entren automàticament al rànquing. “Aquí hi ha autèntics ‘cocos’ de la llengua catalana”, tal com ha explicat Codina, que també ha assenyalat que molts dels participants formen part de clubs federats a Catalunya.

El campionat dividit en tres rondes, tres al matí i dues a la tarda s’estendrà fins a les sis de la tarda d’aquest dissabte i posteriorment, a les set hi haurà el lliurament de premis per als guanyadors o guanyadores del campionat.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES