L’obertura del període hàbil per a la pesca als estanys, als llacs i a altres masses d’aigua de les valls, tindrà lloc el dia 18 de juny del 2016, i el tancament el 16 d’octubre del 2016, ambdues dates incloses. La pràctica de la pesca a Andorra està controlada i reglamentada per protegir i mantenir la població d’espècies piscícoles del país. Per pescar cal disposar de la llicència de pesca vigent.

La llicència de pesca de temporada està composta pel “Carnet de Pescador”, personal i intransferible, i pel rebut de pagament de la llicència de la temporada en curs. La tinença i el port d’aquest dos documents són obligatoris per practicar la pesca.

Als rius i estanys d’Andorra solament es poden pescar salmònids:

– La truita fario (Salmo trutta fario) present en la majoria dels rius i estanys.

– La truita arc iris (Onchorhynchus mykiss) introduïda a l’estany d’Engolasters.

– El salmó de font (Salvelinus fontinalis) introduït en alguns rius d’alta muntanya i estanys.

La quantitat màxima de peixos que es poden conservar i transportar una vegada pescats és de 8 per dia i per pescador, tant en trams lliures com en acotats de pesca, exceptuant-ne les limitacions d’alguns acotats.

Els peixos d’una longitud inferior a 20 cm s’han de tornar a l’aigua vius. Per longitud s’entén la distància des de l’extremitat anterior del cap del peix fins al punt mitjà de la part posterior de l’aleta caudal o cua estesa.

Tancaments puntuals: L’estany de les Abelletes romandrà tancat per a la pràctica de la pesca lliure els dies 1 i 2 de juliol del 2016, per la celebració del Concurs de Pesca de la Festa Major del Pas de la Casa.

Quedarà prohibit pescar a l’estany d’Engolasters els dies 23 i 24 de juliol del 2016, per a la celebració de l’ANDORRA OUTDOOR GAMES.

Obertura dels acotats

El dia 18 de juny del 2016 s’obren també els acotats detallats a continuació. El seu tancament serà el 16 d’octubre del 2016, ambdues dates incloses.

Acotats de pesca amb mosca

Continuen vigent els acotats de pesca amb mosca creats l’any 2014.

• Acotat de pesca amb mosca de l’estany del Mig de l’Angonella.

• Acotat de pesca amb mosca de l’estany del Mig d’Ensagents

• Acotat de pesca amb mosca de l’estany de les Canals Roges (estany de dalt del Siscaró)

El sistema autoritzat de pesca és amb una sola mosca artificial d’un sol ham sense arpó o amb l’arpó xafat. És obligatori portar i ajudar-se d’un salabret per extreure els peixos de l’aigua. Es pot pescar un màxim de 8 exemplars de més de 20cm per dia i per persona.

Acotat de pesca intensiva

Tristaina: queden en règim d’acotat de pesca intensiva el primer, el segon i el tercer estanys de Tristaina (Ordino) així com els rius que els uneixen. Als acotats de pesca intensiva es pot practicar el sistema de pesca educativa amb el permís d’acotat de pesca educativa corresponent.

Acotat de pesca sense mort

Primer de Pessons: queda en règim d’acotat de pesca sense mort el primer estany dels Pessons (Encamp) i també els seus afluents. A l’acotat de pesca sense mort del primer estany dels Pessons solament s’hi pot practicar el sistema de pesca sense mort, amb el permís d’acotat de pesca sense mort corresponent. Aquí la pesca sense mort es practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. El port i l’ús del salabret per extreure de l’aigua els peixos capturats és obligatori. Tots els exemplars s’han de tornar vius a l’aigua.

Acotats de pesca amb limitacions

Pessons: queden en règim d’acotat tots els estanys, excepte el primer, compresos al cercle dels Pessons (Encamp) així com els seus riuets. La longitud mínima dels peixos, que una vegada pescats es poden conservar o transportar a l’acotat de pesca del cercle dels Pessons, és de 23 cm.

Sorteny: queden en règim d’acotat de pesca els cursos i les masses d’aigua del Parc Natural de la Vall de Sorteny. Queden en règim de pesca sense mort, els rius del Parc Natural de la Vall de Sorteny, aigües amunt del portell de Sorteny. La pesca sense mort s’hi practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. El port i l’ús del salabret per extreure de l’aigua els peixos capturats és obligatori. Tots els exemplars s’han de tornar vius a l’aigua.

Queda en règim de pesca sense mort l’estany de l’Estanyó. La pesca sense mort s’hi practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. El port i l’ús del salabret per extreure de l’aigua els peixos capturats és obligatori. El nombre de peixos que, una vegada pescats a l’estany de l’Estanyó, es poden conservar o transportar per pescador i per dia és de dos (2) exemplars de salmó de font.

Riu de Manegor: Queda en règim d’acotat de pesca sense mort el riu de Manegor, des del seu naixement fins a la confluència amb el riu d’Incles. La pesca sense mort s’hi practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. El port i l’ús del salabret per extreure de l’aigua els peixos capturats és obligatori. El nombre de peixos que, una vegada pescats al riu de Manegor, es poden conservar o transportar per pescador i dia és de dos (2) exemplars de salmó de font.

Per a més informació  www.patrimoninatural.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada