campusEl Govern ha informat de la celebració, a partir d’aquest dilluns, de la tretzena edició del Campus universitari de la llengua catalana, un esdeveniment ja consolidat que es realitza conjuntament amb l’Institut Ramon Llull (IRL). El grup enguany està compost per 29 estudiants (7 nois i 22 noies), i amb nacionalitats tan dispars com canadenca, hongaresa, bielorussa, egípcia, nord-americana, britànica, polonesa, o russa.

El diumenge 13 de juliol, els estudiants arriben a Andorra la Vella per passar-hi la primera setmana del Campus, que enguany té una durada completa de 15 dies. El Campus finalitzarà a Girona el 27 de juliol. La inauguració oficial del Campus anirà a càrrec de la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, i de la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, i tindrà lloc dilluns 14 de juliol, a les 9.30, al Comú de la capital.

A Andorra, el campus canvia de parròquia cada dos anys per implicar les institucions del país en el fet sociolingüístic de defensa de la llengua i del territori. En aquesta edició 2014, s’inicia el Campus a la parròquia d’Andorra la Vella. A Catalunya porta dos edicions desenvolupant-se a la ciutat de Girona.

Els participants del Campus són estudiants universitaris que han estudiat català al seu país d’origen i busquen donar durant l’estiu un nou impuls a l’aprenentatge de la llengua convivint amb persones catalanoparlants i coneixent la nostra història, les festes populars, l’ordenament polític i cultural que ens defineix i el nostre medi natural.

El propòsit del Campus és que  aquests estudiants completin l’aprenentatge teòric i gramatical de la llengua catalana, que han fet durant l’any acadèmic, amb la pràctica quotidiana de la llengua en contacte amb catalanoparlants per poder ampliar els seus recursos orals i reconèixer la riquesa dels nostres dialectes. L’aprenentatge formal de la llengua suposa 30 hores de classe de català que s’imparteixen en dos nivells: l’elemental i l’intermedi.

Els estudiats tenen l’obligació de relacionar-se entre ells en català. D’aquí la importància que s’inscriguin al Campus estudiants de diverses nacionalitats per procurar que cap llengua no sigui predominant en el grup, llevat del català.

El cantautor valencià Pau Alabajos  actuarà el dilluns 14 de juliol, a les 22 hores, als entorns de l’església romànica de Santa Coloma. En cas de pluja, l’actuació es faria dins de l’església.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada