efaL’Empresa Familiar Andorrana (EFA) celebrarà el proper dilluns 11 de novembre la dotzena edició del seu fòrum, que aquest any es basarà en el talent com a font d’impuls econòmic. Durant la jornada s’oferiran tres conferències que abordaran, des de diferents punts de vista, la importància que té el talent en el món empresarial, i com condiciona l’èxit de les companyies. El secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs, ha destacat que el talent ‘és un element poc tangible, però que quan és present a un lloc, s’hi nota i és molt significatiu’.

Joan Tomàs ha recapitulat sobre els onze fòrums anteriors, i ha assegurat que ‘en la majoria s’ha parlat de com afrontar el canvi generacional amb èxit o com recuperar el creixement econòmic’ perquè són ‘temes recurrents a l’EFA i perquè generen molt debat gràcies a la seva actualitat’. A més, ha remarcat que el fòrum permet ‘conversar amb els polítics sobre temes econòmics’. En aquest sentit la presidenta de l’EFA, Cristina Viladomat, ha recordat que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé és qui obre la jornada, i el cap de Govern, Toni Martí, qui en fa la cloenda.

El secretari tècnic ha explicat que el fòrum d’enguany, patrocinat per Crèdit Andorrà, Andbank i MoraBanc, es dividirà en tres apartats que es fixaran en el talent des d’una perspectiva diferent. En la primera conferència, el ponent Luis Conde, fundador de Seeliger y Conde, explicarà la seva experiència en el món dels caçatalents. En aquest sentit, Tomàs ha afirmat que ‘la selecció del personal adient per a un lloc de treball és molt important’ ja que ‘un bon projecte per si sol no avança, s’ha de trobar la persona que el pugui tirar endavant’.

Les altres dues conferències aniran a càrrec d’Oriol Guixà, conseller delegat del Grup La Farga, que se centrarà ‘en com innovar amb talent per renovar una empresa’ i de Marcos Isamat, PhD en genètica molecular per la Universitat de Cambridge, que explicarà, segons Tomàs, ‘les noves formes de talent que es poden trobar en les ciències de la vida’, és a dir, en la ‘investigació a l’economia genètica’.

Precisament, tant la presidenta com el secretari tècnic, han remarcat que Marcos Isamat és el creador del projecte Brave i que s’hauria interessat en implantar-lo a Andorra. Tomàs ha explicat que ‘el projecte constaria d’una companyia, una unitat de desenvolupament, que s’instal·laria al Principat i que oferiria investigació i desenvolupament (I+D) a petició de laboratoris externs’.

Pel que fa a la conjuntura actual, la presidenta de l’EFA ha assegurat que ‘ara és un bon moment per al talent a Andorra’, però que ‘és un país molt petit, i com tots els països petits s’ha d’importar talent perquè no n’hi ha prou’. Tomàs ha volgut afegir que ‘per desgràcia el talent no es pot assegurar amb una bona formació, ja que és la capacitat d’innovar, de ser excel·lent i genial’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada