Eix Central culmina la fusió de les associacions de comerç d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Avinguda Meritxell plena de gent
Avinguda Meritxell plena de gent (Foto Comú Andorra la Vella)

L’Associació Eix Central va celebrar dimecres al vespre una assemblea general extraordinària per culminar el procés d’integració de les associacions de comerç d’Andorra la Vella i EscaldesEngordany en una única entitat, estructurada i representativa, que defensi els interessos dels comerciants, restauradors, hotelers i professionals situats a les avingudes Meritxell, Carlemany i travesseres i carrer Maria Pla.

Fins ahir, Eix Central era una associació d’associacions, integrada per les tres entitats originàries -les associacions de Meritxell, Vivand i Fener Boulevard-. Ahir es va culminar el procés de dissolució d’aquestes tres entitats, els membres de les quals passaran a formar part de la nova associació unitària. Tot i així, tal i com va recordar la presidenta d’Eix Central, Sonia Yebra, ja feia més d’un any que les tres associacions “funcionaven, de facto, com una sola entitat, perquè els nostres interessos son completament coincidents i els empresaris i professionals que en formem part tenim molt clar que hem d’unir esforços en benefici de tots”.

Yebra va ser ahir reelegida presidenta de l’Associació Eix Central i estarà acompanyada a la Junta Directiva per Joan Babot -vicepresident i fins ara president de Fener Boulevard-, Cristina Palmitjavila i Jorge Fonseca, secretària i tresorer respectivament i fins ara membres de Vivand. Els vocals Joan Prat, Enric Martí, Jordi Ballbé, Èric Mils, Marta Palau, Alfonso Torreño, David Grau, Roger San Gil, Montse Resina i David Fraissinet (en tant que membre honorífic) completen la Junta de l’entitat.

L’Associació Eix Central té una doble missió: D’una banda, promocionar la marca The Shopping Mile i dinamitzar les avingudes de la capital i Escaldes-Engordany. En aquest sentit, treballa en col·laboració amb ambdós Comuns i amb Andorra Turisme, per definir un calendari d’esdeveniments i d’accions de promoció i dinamització del turisme de compres i de les zones que composen l’eix central.

D’altra banda, l’Associació Eix Central també actua com una organització patronal sectorial, en defensa dels interessos de les empreses i professionals que en formen part. Al llarg dels últims mesos, gràcies a la col·laboració amb la Confederació Empresarial Andorrana, l’Associació Eix Central s’ha consolidat com un interlocutor de referència amb les administracions públiques, amb la resta de patronals sectorials i al si del Consell Econòmic i Social.

TOTES LES NOTÍCIES