Eines per fer plançons

plançons

Per propagar les plantes del jardí necessiteu diverses eines, com un ganivet esmolat, unes tisores de podar, un plantador, un compost adequat o uns testos i safates de conreu. A l’hora de fer esqueixos és important no danyar la planta. S’ha de fer un forat en el compost per després plantar-hi l’esqueix, amb un plantador del mateix diàmetre que la planta.

Per fer els talls podeu utilitzar dos tipus de tisores, les d’enclusa o les de podar. Les de podar són les més adequades, perquè el tall és més net i causen menys dany. Potser necessiteu també una navalla mitjana amb una fulla esmolada d’acer al carboni. Per a empelts, és millor escollir-ne alguna de més consistent i pesant, però per a esqueixos és recomanable una ganiveta de fulles recanviables.

Existeixen productes químics que serveixen per accelerar el creixement dels vegetals. En podeu trobar en forma de pols i alguns incorporen fungicides per evitar que es facin malbé els esqueixos.

El compost pot servir com a substitut del terra per reproduir i establir les plantes. Però és necessari que retingui la humitat i que compti amb un agent airejador. Per tant, cal barrejar, a parts iguals, torba tamisada i sorra.

Per Redacció / Tot Sant Cugat