Efecte papallona

L’efecte papallona és una idea treta de la Física i de la “teoria del caos”. Segurament haureu sentit la frase: “El batre de les ales d’una papallona pot provocar un huracà en una altra part del món”. Si traiem una conclusió molt bàsica a aquesta idea; seria que petites accions poden provocar grans canvis.

Segons la teoria del caos les petites accions poden acabar provocant grans canvis imprevisibles. La pregunta que se m’acut és la següent Encara que els efectes siguin imprevisibles podríem intentar fer petits canvis que ens afavorissin en el futur? És una idea molt interessant. A moltes persones els costa fer grans canvis.

Fer petits canvis és per a tots alguna cosa com més senzilla, més gratificant per allò de la recompensa a curt termini. Basant-nos en aquesta idea podem intentar introduir petits canvis en la nostra vida i encara a risc de no saber com afectaran en el futur podrem fer-los amb la il·lusió de pensar que igual que l’aleteig d’una papallona acaba convertint-se en un huracà aquells petits canvis que fem ara pot ser que siguin amplificats en el nostre futur.

Endavant doncs amb aquests canvis aquí us deixo algunes idees. Ser amable sense esperar res a canvi. Troba el teu lloc favorit. Dedica’t com a mínim 20 minuts al dia per a tu. Passeja. Somriu. Escriu els teus moments feliços del dia. Els dilluns de 11 a 12 a www.alpicatradio.com comentem l’article.

Per www.juanjuncosa.com / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES