L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha incorporat dos educadors ambientals a la nova plaça de Joan Sansa de la Seu d’Urgell amb l‘objectiu de conscienciar tant als nens i nenes com a les seves famílies que la sorra que hi ha a la zona de jocs infantils no es pot treure del sorral. Aquests dos tècnics del servei de neteja porten a terme aquesta tasca educativa cada tarda durant tot el mes de juliol per evitar malbaratar sorra i embrutar-la.

Aquesta tasca educativa la porten a terme a través del joc, amb cubells, pots i escombres de mida petita. Els infants, amb les indicacions dels educadors ambientals, recullen la sorra que hi ha fora del sorral i la porten fins a un petit dispensador transparent per comprovar el volum de sorra que recullen.

Seguidament garbellen la sorra recollida per poder reutilitzar-la i tornar-la a posar, ja neta, al mateix sorral de la zona de jocs infantils.  

La incorporació d’aquest dos educadors ambientals es deu al fet que des que es va inaugurar la reforma d’aquesta plaça, a finals del passat mes de maig, la brigada de neteja recollia cada setmana 40 quilos de sorra escampada fora del sorral que hi ha a l’àrea infantil.

Des que està en funcionament aquest servei d’educació ambiental, la brigada de neteja municipal només ha recollit 5 quilos de sorra a la setmana fora del sorral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada