La ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, ha anunciat aquest dilluns que es preveu un inici de curs escolar, que comença el 9 de setembre, amb ‘absoluta normalitat’, i amb una previsió que hi hagi de nou un lleuger increment de les sol·licituds d’ajuts a l’estudi, que es poden demanar des d’aquest dilluns fins al 4 d’octubre. Suñé ha recordat que el repte més important d’aquest curs és la implantació del Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea) al primer curs de segona ensenyança, i la introducció de les tauletes electròniques. En aquest sentit, la ministra ha dit que els estudiants ja se n’han proveït i que ara el que cal és que totes les parts hi treballin.

Educació preveu un inici del nou curs escolar amb absoluta normalitat, ja que es compta amb els cossos docents estabilitzats i amb un nombre d’alumnes que no patirà variacions significatives. La ministra d’Educació i Joventut ha indicat que l’any passat ja es van notar increments de les demandes d’ajuts a l’estudi, i que la projecció per a aquest curs és que hi torni a haver un lleuger increment, tot i que no exagerat. El termini de presentació de les sol·licituds ha començat aquest dilluns i s’allargarà fins el 4 d’octubre.

D’altra banda, Suñé ha recordat que el curs estarà marcat per la implantació del Permsea al primer curs de segona ensenyança, i les tauletes electròniques com a eina de treball. La ministra ha dit que les valoracions es faran un cop s’hagi fet tot el treball necessari amb l’eina per part de docents i alumnes.

Finalment, la ministra també ha indicat que serà un curs amb molta feina, ja que caldrà treballar en la redefinició del sistema educatiu espanyol i en la ratificació del conveni amb França. En el primer cas, Suñé ha assegurat que no s’ha notat cap increment d’alumnes al sistema andorrà a causa de la decisió presa per Madrid de tancar progressivament dos centres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada